Depeche Mode ve dvojici připravují nové album a příští rok zahrají v Bratislavě i Praze

Depeche Mode se po nečekaném úmrtí Andyho Fletchera probírají k životu. Studiově i koncertně.

Světové turné "Memento Mori" bude zahájeno 23. března 2023 v Sacramentu v Kalifornii. Členové skupiny Depeche Mode, která byla v roce 2020 uvedena do Rock & Rollové síně slávy, dnes na speciální akci v Berlíně oznámili, že v roce 2023 vydají nové album a vyrazí na světové turné. Memento Mori Tour podpoří připravované stejnojmenné patnácté studiové album kapely, které má vyjít na jaře 2023.

Kapela zahájí své evropské turné 16. května 2023 a zastaví se mimo jiné 28. května v Bratislavě na Náronom futbalovom štadióně a 30. července v Praze na letišti v Letňanech. Informace o trase turné. Předprodej slovenského i českého koncertu byl stanoven na 6. října 2022. 

Martin Gore k projektu Memento Mori řekl: "Na tomto projektu jsme začali pracovat na začátku pandemie a témata byla přímo inspirována tímto obdobím. Po Fletchově smrti jsme se rozhodli pokračovat, protože jsme si byli jisti, že by si to přál, a to dalo projektu zvláštní význam." Dave Gahan dodal: "Fletchovi by se toto album líbilo. Těšíme se, že se s vámi o ni budeme moci brzy podělit, a nemůžeme se dočkat, až ji příští rok představíme na koncertě."

Memento Mori Tour bude 19. turné Depeche Mode a první po více než pěti letech. Poslední turné Global Spirit Tour 2017-2018 bylo dosud nejdelším turné kapely a patřilo k nejvýdělečnějším turné roku - na 130 koncertech v Evropě a Severní Americe se představila více než třem milionům fanoušků.

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.