The Legendary Pink Dots letos otevřou muzeum lidského štěstí a dorazí zahrát do Prahy

Edward Ka-Spel a spol. připravili k vydání nové album The Legendary Pink Dots.

Turné ke čtyřiceti letům fungování kapely stihla kapela doslova na poslední chvíli. Sám Edward si vybavuje tyto okamžiky takto: "pandemie se zjevila, když jsme křižovali Evropou. Jen pár dní předtím, než byla velká část Itálie uzamčena, jsme byli v Miláně. O několik dní později byl cílem Kolín nad Rýnem, kde jsme bydleli v hotelu na venkově. Zpětně se ukázalo, že jsme byli jednu vesnici od epicentra propuknutí viru v Německu. Turné nakonec skončilo v klubu The Moth Club ve východním Londýně, který má znepokojivě nízký strop. Byla tam objetí, skutečný pocit pospolitosti se opravdu milým publikem. Pak se Svět zastavil. Bylo to naposledy, co byli The Dots ve stejné místnosti."

To znamená jediné, nová deska LPD vznikla virtuální spoluprací na dálku. Pandemie se výrazně do chystané nahrávky "The Museum of Human Happiness" obtiskla. Podle zpěváka jsou "texty naprosto drásavé, zoufalé, přesto někdy nesou záblesk šibeničního humoru." Album vyjde 18. března 2022 na značce Metropolis records a už teď si jí můžete objednat v různých formátech ZDE.

Původně měla kapela v březnu dorazit na koncert do Prahy, celé turné bylo ale nedávno přesunuto na konec roku. Do Prahy by Legendární růžové puntíky měly dorazit 9. prosince do klubu Underdogs'. Než k tomu dojde, pojďme si poslechnout první singl z připravované kolekce, píseň Hands Face Space.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.