FM Einheit znovu zpřístupňuje zhudebněné sny Genesise P-Orridge, Lee Ranalda a dalších

FM Einheit, bývalý člen Einstürzende Neubauten, v roce 2018 zhudebnil 12 snů zajímavých hudebníků, filmařů a spisovatelů. Ty teď vychází souborně na albu "Exibition Of A Dream".

Zadání přišlo z nadace Calouste Gulbenkiana v Lisabonu. Vytvořit výstavu snů vybraných umělců. Ty byly reprodukovány v prázných prostorách výstavních prostor a v zahradě nadace během samotné výstavy od října do prosince 2017. Návštěvníci se tak mohli setkat se sny Apichatponga Weerasethakula, Lee Ranalda ze Sonic Youth, Émilie Pitoiset, Susan Stenger z Band Of Susans, Susie Green, David Linka, Pierre Paulina, Alexandre Estrela, Tima Etchellse, Gabriela Abrantes, FM Einheita a Genesise Breyer P-Orridge z Psychic TV, dříve Throbbing Gristle.

Tyto sny pak byly svěřeny do péče FM Einheita, který je pak se svými spoluhráči Volkerem Kampem, Saskií von Klitzing, Robertem Possem a Susan Stenger, spolu se pěveckým sborem The Gubenkian Choir, přetvořil v hodinu a půl dlouhý tok hudby, který tu a tam překvapí svým rockovým nápřahem.

Kolekce, která původně vyšla péčí samotné nadace jako třívinylový komplet dostupný pouze v prostorách nadace, je v letošním roce zpřístupněná široké vřejnosti skrze label Cold Spring. A to v digitální podobě a na dvojCD níže na vlastním Bandcamp profilu. Samotné skladby jsou zde již k dispozici, CDčka budou k dispozici až 26. února 2021. 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.