IAMX se opět vrací do Prahy

IAMX_meetfactory_sChris Corner a jeho projekt IAMX si Prahu evidentně oblíbili, neboť se do hlavního města vracejí víceméně každý rok. A stále pro více posluchačů ve stále větších prostorách. V pátek 22. října je můžeme vidět v Meet Factory.






Před nadcházejícím vydáním nového alba na jaře příštího roku vás IAMX zve okusit další kapitolu zběsilého a zároveň zkroceného, sluchového a vizuálního útok do Meet Factory 22. Října. Můžete se těšit na další várku sexualního napětí, dravých kytar a hypnotických, provokativních textů. Dokonce možná i šanci být jedním z prvních svědků dalšího vývoje hudební trasy IAMX s několika novými písněmi jako návdavkem.

Exkluzivní show pro české fanoušky se odehraje v Meet Factory a bude obsahovat jak kousky z nového alba, tak i vylepšené verze oblíbených písní.

Název IAMX ve spojení se jménem Chris Corner se poprvé objevil v létě 2003, kdy kapela Sneaker Pimps odehrála svůj poslední koncert roku (Nuke Festival v Rakousku). Veřejnosti bylo oznámeno, že skupinu čekají v brzké době velké změny. Tou největší byl odchod frontmana Sneaker Pimps Chrise Cornera k vlastnímu sólovému projektu. V repertoáru Sneaker Pimps bylo totiž spousta písní, které napsal on sám a které měly spojitost s jeho osobním životem.

Corner tedy začal pracovat na své první desce, do jejího setlistu zařadil i některé tehdejší nové písně Sneaker Pimps ("Naked But Safe", "Missile, White Suburb Impressionism"), jež vytvořil společně s Ianem Pickeringem. O pouhý měsíc později od posledního vystoupení se Sneaker Pimps předvedl Corner svůj vlastní materiál naživo.



IAMX & Imogen Heap - My Secret Friend


Známí díky géniu frontmana a kapelníka Chrise Cornera, IAMX nahromadili obstojnou řadu skalních fanoušků, kteří čekají na každý jejich krok se zatajeným dechem. Neustále se měnící povaha Cornerovy hudební vize způsobuje, že se její nakažlivé zvuky ustavičně mění, vyvíjejí a přeměňují, aby korespondovaly se zamyšlenými, erotickými a často sociálně politickými odstíny v jeho textech.

Písně z alba “Kiss + Swallow”, vydaného roku 2004, jako “Skin Vision” a “Sailor” se téměř okamžitě staly klasikou, aby vyvinuly nový žánr, nazývaný “Glam Noir.” Následující “The Alternative”, bylo rádiem XM zvoleno za nejlepší album roku 2007, jako vzdor repetitivnímu, předvídatelnému mainstreamu  a revolucí samo sobě bylo následné, třetí studiové album “Kingdom of Welcome Addiction” které obsahuje éterickou baladu "I Am Terrified" a duet s Imogen Heap “My Secret Friend”.

IAMX (UK)
22. října 2010 (start 21:00)
Praha, Meet Factory (Ke sklárně 15)
Vstup: 650,– Kč + poplatky (předprodej)


IAMX_meetfactory

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.