IAMX přichází s druhých dílem "Fault Lines" ságy, který nás má probudit

Dvacet let o zrození IAMX přichází projekt s druhým dílem své aktuální ságy.

Od vydání prvního alba "Fault Lines¹" uplynul víc než rok. IAMX sice slibovali, že pokračování představí ještě na podzim 2023, realita je ale trochu jiná: nahrávky "Fault Lines²" se fanoušci dočkají až tento pátek 30. srpna 2024. Může za to i prodloužené loňské turné k předchozí desce, které Chris Corner a spol. zakončili dvojicí koncertů v ukrajinském Lvově. Možná i tato zkušenost může za to, že v rozhovorech zpěvák mluví o novince jako o albu, které by mělo posluchače probudit a aktivizovat. "Probuď se. Buď si plně vědom toho, co je pro tebe život znamená. Prozkoumej, co je pro tebe skutečně důležité. Najdi si svůj účel a oddej se mu. Ujisti se, že následuješ cestu, po které chceš jít. Budeš pryč, než se naděješ, takže žij každý den, jako bys měl zítra zemřít. Přijmi tuto hroznou skutečnost a pracuj s ní", tak mluví o poselství nové desky v Americe usazený Angličan v rozhovoru pro portál Reflections of Darkness.

 

IAMX - Neurosymphony

 

Deska "Fault Lines²", na které hostuje i zpěvačka Hafdís Huld, kterou nejvíce známe jako vokalistu i v Česku známých GusGus, vychází v 30. 8. 2024 v digitální podobě (viz Bandcamp kapely níže), v online shopu kapely je osmidílná kolekce k dispozici i na CD nosiči a na vinylu. K dispozici je zde i bohatý merch s motivy nového alba - například v podobě ubrusů, povlečení, misky pro domácí mazlíčky nebo dámských legín. 

Kapela vyráží na podzim na krátké evropské turné, které pro tentokrát Česko i Slovensko vynechává. Na něm dočasně zaskočí za absentující Janine, která si musí vyřídit nějaké rodinné záležitosti, za klávesami a rytickými nástroji Sarah Prey, která jinak vede sólový elektronický projekt Carrellee. 

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

randomnessec13