Introspektivní výlet s Bella Donnou

Dne 13. září 2008 bude pražský kostel sv. Jana Křtitele Na prádle zasvěcen niterní hudbě německé formace Bella Donna.



V dnešní době plné stresu, hluku a mediálního tlaku je stále těžší nalézt oázu klidu, ve které by člověk dal odpočinout svým neustále zkoušeným nervům a mohl se za poslechu příjemné hudby ponořit do svého nitra. V sobotu 13. září 2008 se v takové místo promění svatostánek nedaleko parku Kampa. Ve velebných prostorách kostela Sv. Jana Křtitele Na prádle vystoupí německý neoklasicko-experimentální projekt Jochena Schobertha Bella Donna.

Bella Donna je přímým potomkem kapely Artwork, na které Jochen Schoberth začal pracovat spolu s Oswaldem Henkem z Goethes Erben již před více než deseti lety. Pozvolný vývoj a hudební směřování této formace, ovlivněné klasickou a středověkou hudbou, v kombinaci s kytarovou poezií si však vyžádalo změnu názvu a částečně i obsazení. V současné době tvoří jádro Bella Donny skladatel Jochen Schoberth (kytara, bicí, samply, synths), a zpěváci Jan Kunold a Chris Goelnitz. Zajímavý kontrast klasicky školeného Jana Kunolda, zpívajícího většinou řecké a latinské texty, a avantgardnějšího Chrisse Goelnitze je doplňován jemnými beaty, všeobjímajícími syntetizéry a zdoben celou řadou klasických i exotických nástrojů od sitáru až k elektrické kytaře. Zvláštní nádech dávají živému vystoupení i texty, zahrnující jak latinské tradicionály, tak básně Francoise Villona, či autorskou poezii Chrise Goelnitze.

Klikněte pro zvětšení

Na živo i na deskách si Schoberth nechává vypomoci od svých hudebních kolegů (Johanes Kothe, Andrea Hack, nebo Alexander Kaschte z projektu Samsas Traum), kteří hudbu Bella Donny obohacují o svůj pohled na věc. I proto se výraz této formace neustále vyvíjí, hudebně slučuje zdánlivě neslučitelné, aniž by však cíleně sledoval masově oblíbené trendy. Osobitý projev tohoto uskupení, prýštící z nitra nejrůznějších osobností a jejich emocí je na míle vzdálený jakékoliv hudební škatulce.

Pokud se v každodenním shonu občas rádi na chvilku zastavíte a necháte se unášet snovými hudebními vlnami daleko od nervózního světa, máte jedinečnou možnost užít si večer dle svého gusta.

A pozor, pokud do páteční půlnoci zašlete spolu se svým jménem odpověď na otázku

"Ve které formaci jsme mohli letos Jochena Schobertha vidět v ČR?"


získáte 50% slevu na vstup na akci. Své odpovědi zasílejte na email mi@rage.cz a označte předmětem "Bella Donna soutěž".

Bella Donna (DE)
13. září 2008, start 19:30
Praha, kostel sv. Jana Křtitele Na prádle (Říční ulice)
Vstup: 100,- Kč při správném zodpovězení otázky / 200,- Kč na místě

Klikněte pro zvětšení

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Jedno mi neni jasny - proc proboha musi pouzivat tak hroznej font v nazvu kapely :D To je jak logo nejakyho domaciho pivovaru na Valassku
Paesant: tak to se budes muset optat Jochena, proc mrvi rozmberskou ruzi.<br />Jinak jeden song z jejich desky si muzete poslechnout zde, abyste si mohli udelat predstavu, jak dobre to je :-)<br />"bella_donna-02-Mathew_and_Isis.mp3":[http://mp3.from.mi.rage.cz/bella_donna-02-Mathew_and_Isis.mp3]
Zajímavý,celkem se mi to líbí :-)
Chtěla jsem dorazit,fakt že jo...jen,nezdá se vám že termíny v září,jsou fakt že trošičku nabite?13.9.08-Bella Donna a And One party :sad:<br />20.9.08- NS,Iggy,Hell party<br />Nehledě na to že na všech 5 akcí jsem chtěla...no nic bohužel :sad:
[4] ja to rikam uz dlouho, ze je malo vikendu a kdyz lidi jsou ochotni se jit bavit jen v sobotu, tak vsichni delaji akce v sobotu a navic az po vyplate, takze prvnich 15 dnu neni kam jit a pak se clovek musi naklonovat. Kazdopadne nejhorsi je, kdyz kvuli prehrsli akci zustanou nakonec lidi doma. Doporucuji bud si vybrat nebo zkusit stihnout akce obe. Napr zitra to pujde uplne nadherne. 19.30-21.30 umelecky zazitek v kostele s Bella Donnou a od 22.00 do rana afterparty ve Styxu. A pro milce piva, jeste predtim mohou navstivit SmichOff.
Jak to bude zítra s lupenama na Bella Donnu? Budozu když dorazim v sedm? Nebo raději dřív, odkolika se budou prodávat?<br />díkes
[5] Na tom něco bude, Já jakožto bývala studentka mám volno každý den ,takže mě se to opravdu lehce říká :-)<br />A jako naschvál nejlepe placena prace co jsem mela byla pravě z patku na sobotu a z soboty na neděli..což jsou zrovna vždy nejake akce :D<br />no na Bellu se stejně bohužel nedostavim, mám totiž převelice duležity ukol, vyzvednout ustecký kraj z nadraží :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.