Plnou netopýří parou vpřed do roku 2021!

Pokud tohle čtete, přežili jste rok 2020. Zaplať Béla!


Máme dobrou zprávu – rok 2020 už je skoro za námi. Dokonce se to (navzdory některým prognózám) obešlo i bez útoku trojpohlavních želé lžiček z kvadrantu Theta na matičku Zemi. Alespoň prozatím. Přesto si přiznejme, že jen málo fanoušků a lidí z hudební scény bude na rok 2020 vzpomínat zrovna s láskou. Odpískávaly se koncerty, rušily celé festivaly, několik našich zamilovaných klubů už padlo a kdo ví, jestli jich nebude víc. A nebudeme lhát – bez akcí, live muziky a potkávání s vámi se nám to taky všechno dělá o něco hůř.

Ale nedáme se. I z nejzazšího kouta té sebetemnější jeskyně vždycky vede průduch, kudy se netopýři zase rozletí ven, až přijde jejich čas. Když už nám gotická božstva umožnila něco, co se zpětně jeví jako malý zázrak (tedy uspořádat jako jedni z mála v Evropě akci o rozsahu Prague Gothic Treffen), určitě jsme ještě neřekli svoje poslední slovo. A nemůžeme zapomenout ani na vynikající dvoudenní smah s Front 242 v Akráči a vlasatou 80s jízdu v lednu, únorový gotický dvojboj Children on Stun s XIII. stoletím, do pavučin zamotanou Batsave party v březnu a červnovou Podroušení party. A k tomu druhý díl tuzemské temné kompilace "Dark Tunes from Czech and Slovak Caves". Jasně, mohlo (a mělo) toho být víc, ale jsme vděční aspoň za to, co jsme mohli stihnout a děkujeme všem, kteří tyhle aktivity podpořili.

Clan of Xymox

Přát nám všem, aby byl rok 2021 lepší než ten uplynulý, by bylo trochu málo. Přejme si tedy hlavně pevné zdraví pro všechny, silného ducha, neutuchající nadšení z věcí, co nás baví, a hlavně brzké setkání na nějaké živé akci. Nejdříve by to měli být The Foreign Resort v únoru na Sedmičce, tak budeme doufat, že se nám poštěstí. 

Do té doby máme aspoň čas objevovat (případně tvořit) novou muziku, pilovat make-upy, ladit outfity, poznávat nové lidi alespoň online a sbírat energii, abychom další akce udělali ještě intenzivnější než kdy dřív. A my věříme, že budou.

Díky za veškerou pomoc, podporu a přízeň v letošním roce všem našich čtenářům, kolegům, spolupracovníkům, DJům, kapelám, labelům a především vám všem, kteří aktivně podporujete scénu a chodíte na akce. Držte se, příští rok bude určitě stát za to – musí!

Sanctuary.cz

F242

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.