15 nejčtenějších článků roku 2016 na Sanctuary.cz

Co vás loni na našem webu zaujalo nejvíc?

Rok 2016 máme čerstvě za sebou a nás docela zajímalo, co z obsahu, který jsme pro vás přichystali, vás nejvíce zaujalo. Zde je seznam 15 článků, který nasbíral do konce roku nejvíce zhlédnutí.

  1. Front Line Assembly zahrají na festivalu Brutal Assault 2017 (8. 12. 2016, 2716x)

Asi jste si toho také všimli, ale v listopadu Facebook konečně povolil vkládat do automaticky vkládaných článků na profil CZS prolinky na kapely, labely a další cíle našich článků. Nejčtenější článek je toho jasným důkazem. Stačily poslední tři týdny prosince a článek signalizující vystoupení EBM legend Front Line Assembly vyšplhal na samotný vrchol žebříčku. Důvod? Sami Front Line Assembly článek sdíleli na svém Facebookovém profilu….
 

  1. Třináct nejzásadnějších skladeb XIII. století (13. 4. 2016, 2418x)

Před koncertem k 25 letům fungování domácího XIII. Století pro vás Nephilim připravil subjektivní výběr 13 nejdůležitějších skladeb, které jihlavská parta během své čtvrtstoletí dlouhé kariéry natočila. Najdete mezi vybranými kousky i nečekané položky.
 

  1. Report z Oceán a Covenant (20. 4. 2016, 2296x)

Týden po druhém nejčtenějším článku loňského roku jsme publikovali třetí nejčtenější artikl roku 2016. Obsáhlý dvojvečer v pražském Rock Café, kdy hlavními hvězdami byly Covenant a domácí Oceán, zhodnotili ve svých reportech Nephilim a svým klasickým způsobem Kootcha.

 

Covenant

 

 

  1. Petr Štěpán přezpíval skladbu Bratrstva Luny (8. 11. 2016, 2270x)

A znovu domácí Třináctka. Tentokrát v předvečer Magické noci trubadúrů 3. Leader XIII. století zahostoval ve skladbě "Vampyrismus Psýché", která se poté objevila v audio podobě na desce "Decade Gotická duše 2006 - 2016", shrnující 10 let působení Bratrstva Luny.

 

  1. Report z posledního letošního koncertu Vanessy (22. 5. 2016, 2195x)

Po domácí gothicrockové veličině tu máme elektronický protipól v podobě Samira Hausera a jeho Vanessy. Poslední koncert, který pětice v loňském roce v pražském Rock Café odehrála, a který měl stylově výživný předkrm v podobě dark ambientního rituálu Tábora radosti, svým nezaměnitelným stylem popsal Kootcha.

 

  1. Report z Carpe Diem Night II (12. 5. 2016, 1965x)

Mety dvou tisíc přečtení téměř dosáhl před koncem roku report v akce nazvané Carpe Diem s pořadovým číslem dva. V pražském klubu Buben vystoupili Vargheim, Eat Shit and Die! a znovu Tábor radosti. Fajo Mephisto jí popsal tak, že se pod článkem strhla poměrně výživná diskuze, která snad nakonec organizátorku neodradila od dalších promotérských počinů.

 

Tábor Radosti

 

 

  1. Ohlédnutí za rokem 2015 – část druhá (11. 1. 2016, 1909x)

Populární každoroční souhrn ze strany aktivních muzikantů, DJů a promotérů z domova a ze světa se těší vždy velké popularitě. V prostředí části třídílného seriálu odpovídali Claus Larsen (Leather Strip/Klutae, Mikkel B. Jakobsen (The Foreign Resort), Torben Schmidt (Lights Of Euphoria, Suicide Commando, Infacted rec.), Mary0 (The Last Days of Jesus), Carsten Jacek ([:S.I.T.D.:]), DJ Woodraf, Fredrik Croona (Cynical Existence), Ryby (dISHARMONY, Aliens Production), Johannes Stabel (XTR Human) a Andrea Napoli (Avant! rec.).

 

  1. Report z Masquerade a Virgin in Veil ve Vsetíně (25. 3. 2016, 1864x)

Deathrockové koncerty se u nás v ČR moc často neobjevují. Občas se tu však nějaká ta zbloudilá kapela zjeví v Praze či Brně. Ice se vypravil za finskou dvojicí Masquerade a Virgin in Veil do Vsetína. A vzhledem k tomu, že nadšeně nazval dva návštěvky nácky, bylo o dlouhou a výživnou diskuzi pod článkem, stejně jako v případě Carpe Diem II., postaráno.

 

  1. Recenze XIII. století – Intacto (1. 4. 2016, 1784x)

Na Apríla jsme sice vypustili vypečenou kachnu, větší pozornost si ale vyžádala recenze nového řadového alba Incacto. Aby ne, vždyť se jednalo o první řadovou desku po sedmi letech ticha. Se svými názory se portálu svěřili Nephilim a Demi. Třináctka táhne. Do top desítky nejčtenějších článků se dostaly celkem tři články, které se věnují jihlavskému kvartetu.

 


XIII. století – Phobia Nocturna
 
  1. Recenze Stephen King – Právo nálezce (1. 2. 2016, 1743x)

Nejen muzikou je živ portál Sanctuary.cz. Taky filmovými tipy a knižními recenzemi. To je zásluha Demiho Mortuuse a my mu za to moc děkujeme. Kingovky patří k materiálu, který Demi recenzuje kontinuálně, a vás vždy dost zajímají. V největším počtu jste tento rok zchroustali recenzi na „Právo nálezce“.

 

  1. Report z Ambassador21 (27. 1. 2016, 1722x)

Běloruská dvojice Ambassador21 je v České republice častým hostem. Nejinak tomu bylo v loňském roce a už teď je jisté, že se v Praze představí i letos v rámci Audiotrauma festivalu. Demi Mortuus report z jejich vystoupení v klubu Cross pojal neotřelým způsobem, který se, pravda, ne všem trefil do vkusu. Ve výsledku ale zaujal!

 

  1. Speciálním hostem Covenant v Praze budou OCEÁN! (19. 1. 2016, 1704x)

Tahle novinka prostě musela zaujmout. Také jsme byli sami zvědaví, jak tenhle dvojboj fanoušci přijmou (vypečené komentáře pod novinkou), a jak to nakonec ve výsledku dopadne. Jak jste si mohli v dvojreportu výše přečíst, asi se nakonec, až na pár drobností vše vydařilo,

 

Covenant ocean

  1. Depeche Mode oznámili vydání nové desky a termíny evropského turné včetně bratislavské i pražské zastávky. (11. 10. 2016, 1666x)

Depeche Mode, jedni z nejvlivnějších umělců moderní hudby, dnes oznámili na speciální akci v Miláně, že v květnu 2017 vyrazí na světové turné na podporu svého nové studiového alba „Spirit“, které má vyjít na začátku roku 2017.“ Tuhle novinku, navíc s termíny pražského a bratislavského koncertu očekávaly miliony fanoušků po celém světě.

 

  1. Recenze David Bowie – Blackstar (22. 1. 2016, 1636x)

„Pokus o to nejdivnější album, písně na rozloučenou nebo testament umírajícího zpěváka? David Bowie na "Blackstar" ukazuje svou pravou tvář a upřímně se loučí s fanoušky.“ Takto načal rozbor posledního řadového alba fenomenálního zpěváka Ash, který procenty na konci nešetřil…..

 

  1. V květnu vám přivezeme VELVET ACID CHRIST! (17. 2. 2016, 1632x)

A ještě jedna novinka zvoucí a dnes již proběhlý koncert. Velvet Acid Christ je díky jistému mimoňství Bryana Ericksona nevyzpytatelný projekt. Od chvíle, kdy jsme na jeho nabídku kývli, jsme měli sevřené půlky, zda koncert nakonec proběhne, jak se odehraje jeho pobyt v Praze, jaké bude mít pan principál požadavky atd. Vše nakonec dopadlo, i přes několik infarktových chvil, fajn.

 

Velvet Acid Christ

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Kuci ten odkaz na Covenant je z roku 2011...
fixed

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.