Rhys Fulber chystá dlouhohrající poctu brutalistní architektuře

Rhys Fulber i na nové desce spolupracuje se Sarou Taylor z Youth Code.

Po energií nabouchaných, temně tanečních albech se Rhys Fulber, polovina Front Line Assembly, Noise Unit, Delerium a tvůrce hudby projektu Conjure One, rozhodl v poslední době zklidnit atmosféru. A to nemluvím pouze o loňském atmosférickém EPčku "Resolve", ale i o připravované desce "Brutal Nature".

Už první singl z ní, skladba Fragility, kombinuje melancholickou náladu s pomalými rytmy a jemnými vokálními samply. Jsme daleko od popových vod Delerium nebo Conjure One, ale také poměrně vzdálení povaze přímočaře tanečních desek "Your Dystopia, My Utopia" a "Ostalgia", které Fulber vydal před třemi respektive dvěma roky.

Hlavní inspirací desky bylo Rhysovo aktuální přestěhování z Los Angeles do malého pobřežníhi městečka poblíž rodného Vancouveru.  Zde se zrodil koncept alba; kontrast mezi brutalistickou architekturou a přírodou, dědictvím lidstva ve spojení s přírodou a jejím postavením vedle sebe a silou a proměnlivostí oceánu, který se stává konečným soudcem. Na desce znovu uslyšíme Saru Taylor, zpěvačku Youth Code, která už ozdobila singl Spit It In na loňském Rhysově EPčku "Diaspora".

Album "Brutal Nature" vyjde v celé své kráse 26. listopadu 2021 na labelu FR recordings v digitální podobě, na CD i na vinylu. Předprodej můžete uskutečnit níže na Bandcamp profilu umělce.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Malé info: 19.10.2023 19:00 Klub Fabrika České Budějovice RHYS FULBER (CAN) RANGELOVA (DE) BOLEHLAV (CZ) ANGEL EPILEPSIA (SK/CZ) vstup 350,- / 390,-
Díky za něj.
Zdravíčko, přihazuju ještě link: https://www.facebook.com/events/299324599484778 https://www.mcfabrika.cz/akce/rhys-fulber-can-rangelova-de-bolehlav-angel-epilepsia

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.