Bill Leeb i Rhys Fulber prezentují svou sólovou tvorbu. Na podzim ale přejedou s FLA do Prahy.

 Kanaďané makají ve studiu separátně, na turné vyráží ruku v ruce.

Nejprve pojďme za novými nahrávkami. Frontman kanadské legendy elektroindustriální scény Front Line Assembly, Bill Leeb, odházel resty okolo projektů Delerium, Noise Unit i po letech vzkříšených Cyberaktif. Aktuálně tak chystá svůj vlastní projekt, výsledkem čehož je připravované album "Model Kollapse", první které vyjde podepsané Billovým občanským jménem. Datum vydání je stanoveno na 13. září 2024 a krom Billa na něm uslyšíme jako hosty Actors, jejich klávesačku Shannon Hemmett a Mimi Page. Po produkční stránce Bill spolupracoval s duem Dream Bullet, Rhysem Fulberem plus pravidelným souputníkem Gregem Reelym. První ochutnávkou jsou skladby Demons a Terror Forms, přičemž v druhé z nich hostuje právě šarmantní Shannon Hemmett (Actors, Leathers).

 

 

Ovšem ani parťák z FLA – Rhys Fulber – nezahálí. Ba co víc, jeho nové sólové album je už na světě! To se znovu obrací temně tanečním směrem. Album "Balance Of Fear" tak znovu umně kombinuje EBM postupy s temným technem a pozvolnými melodiemi. Jak promo materiály vydavatelství Sonic Groove dodává: "Album slouží jako soundtrack k procházení temnými časy, upadajícími kulturami, zneužíváním technologií, erozí společenských struktur a zmanipulovanou spiritualitou. Abychom se udrželi na hladině v těchto turbulentních vodách, potřebujeme prý „rovnováhu strachu"".

 

 

Poslední informací je podzimní návrat Front Line Assembly do Evropy na krátkou koncertní šňůru. Ti po dvou letech znovu zavítají do Prahy. 26. listopadu si svojí (stále i po dekádách fungování neotřelou a perfektní) kombinací elektroniky a industrialu podmaní prostory pražského MeetFactory. Kanaďané si s sebou vezou dvě předkapely. A to jak v Americe usazený dámský elektroindustriální projekt I Ya Toyah, který brzy vydá svou novou desku, tak německé indie rockery The Halo Trees, kteří se také chlubí novým materiálem. Ovšem pro příležitost turné s FLA připraví pánové speciální elektro set. Více o koncertu najdete ZDE.

 

 

mohlo by vás také zajímat