PŘEDSTAVUJEME PRVNÍ TROJICI ÚČINKUJÍCÍCH XVI. ROČNÍKU PRAGUE GOTHIC TREFFEN

Pojďme se společně podívat na první lákadla, která jsme pro vás nachystali na PGT 2021.

Aktuální situace sice příliš nenapovídá tomu, že bychom se už za pár měsíců mohli veselit tváří v tvář na nějaké party nebo koncertu, ale zůstáváme optimisté a věříme, že i v této složité době se podaří uspořádat další ročník největšího gotického setkání Čech a Slovenska, tedy Prague Gothic Treffen, které je naplánováno na termín 27. - 28. srpna 2021. Letošní rok byl pochopitelně poznamenán řadou omezení, i přesto byly vaše ohlasy veskrze pozitivní a své nadšení neskrývali ani zahraniční návštěvníci, kteří tvořili zhruba polovinu přítomných. Bereme to jako závazek pro naši další práci a základem pro dobrý výsledek je samozřejmě správná volba účinkujících. Dnes vám představíme první trojici jmen na která se v příštím roce můžete těšit.

První jméno rezonuje zprávami o PGT už téměř rok. Švédskou partu Then Comes Silence, jsme původně plánovali do programu už letos, ale komplikace s hygienickými předpisy celé Evropy znemožnila kapele uskutečnit plánované turné. Jsme moc rádi, že management Švédů nám vyšel vstříc a že o jejich výbušnou směs gothic rocku, rocku, psychedelie a postpunku nepřijdete. Jejich letošní, v pořadí již pátá dlouhohrající deska "Machine", se setkala se zaslouženým zájmem fanoušků i odborné kritiky. Navíc ten, kdo měl možnost vidět jejich živé vystoupení, určitě může potvrdit, že se jedná o mimořádný zážitek. Bude se jednat o premiérový koncert v České republice po osmi letech činnosti souboru.

 
 

A ze Švédska přijede i další interpret. Zpěvačku Joannu Reinikainen jste mohli poprvé zaregistrovat jako hostující zpěvačku u The Operating Tracks. Mladá a ambiciózní umělkyně záhy uchopila svou kariéru do svých rukou a na svět přišla Rein. Po sérii singlů letos konečně vyšlo i debutové album "Reincarnated", které v sobě snoubí chladnou údernost oldschoolového zvuku EBM a jemné finesy té nejaktuálnější elektroniky. Jeden z největších objevů temně elektronické scény posledních let zamíří poprvé do Prahy a je nám ctí, že to bude právě v rámci Prague Gothic Treffen.

 
O třetího účinkujícího jsme usilovali už nějakou dobu. Britská formace Empathy Test produkuje analogový synthpop se silným nádechem atmosféry 80. let a kromě parádní hudby se opírá také o fenomenální hlasové vybavení zpěváka a skladatele Isaaca Howletta. I oni letos představili nový materiál, třetí studiové album s názvem "Monsters" zhypnotizovalo publicisty celé Evropy, ke kterým jsme připojili naši nadšenou recenzi i my (přečíst si ji můžete TADY). Kapela navíc v posledních letech pilně koncertovala a svoje zkušenosti přijede zúročit poprvé i do naší kotliny.
 
 
Samozřejmě pro vás chystáme i celou řadu dalších vystupujících, jejichž jména vám odhalíme v následujících týdnech. Pokud jste už nyní přesvědčeni, že se XVI. ročníku Prague Gothic Treffen zúčastníte, můžete využít zvýhodněné ceny vstupenek v předprodeji za 490,- Kč, která platí až do konce letošního roku. Od 1. ledna 2021 se potom cena navýší na 590,- Kč, na místě potom zaplatíte ještě o stokorunu více. Předprodej vstupenek probíhá exkluzivně u GoOut.net.
 
 
XVI. PRAGUE GOTHIC TREFFEN – live: Then Comes Silence (SE), Rein (SE), Empathy Test (GB), more TBA.
27. - 28. srpna 2021
Vstup: 490,- Kč + poplatky (do 31.12.2020)/ 590,- Kč + poplatky (od 1.1.2021) - GoOut.cz / 690,- Kč (na místě).
 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.