Wardruna se v novém singlu nechá doprovázet bílým havranem

Vydání nové desky Wardruny se blíží. Venku je singl s klipem k titulní skladbě.

Kvitravn (White Raven) je titulní skladba z připravovaného alba Wardruny. "Je to píseň, která zkoumá tradice zvířecích průvodců a symboliku a legendy o posvátných bílých zvířatech nalezených v severských a jiných kulturách po celém světě. Tato vysoce ceněná strašidelná stvoření, ať už havran, had, medvěd, los, sob, slon nebo lev - jsou v animistických tradicích považováni za prorocké, božské posly a strážce představující obnovu, čistotu a most mezi světy", vysvětluje Einar Selvik a jeho družina myšlenkové pozadí skladby.

Video ke skladbě bylo natočeno na různých místech v Norsku a Rusku a bylo vyrobeno společností Ragnarok Film. Stejný tým byl autorem i předchozího videa k písni „Lyfjaberg“. "Byli jsme si plně vědomi toho, jak vzácné je narazit na bílé havrany. Hned od začátku jsme věděli, že to bude ambiciózní a náročný úkol. Osud byl ale na naší straně, a „nemožný“ kousek skládačky zapadl na místo, jako božský dar", libuje si kapela možnost natočit záběry s havranem-albínem.

Vydání alba "Kvitravn" je stanoveno na 22. ledna 2021 a už teď si desku můžete objednat v řadě fyzických formátů ZDE. Kapela navíc má naplánovány na území bývalého Československa dva koncerty. První, klubový, v Bratislavě, je stanoven prozatím na 11. listopadu (více informací ZDE), ale vzhledem k současné situaci je na pováženou, jestli se vůbec uskuteční. Druhý se má odehrát v příštím létě v rámci festivalu Colours Of Ostrava. 

 

Wardruna - Kvitravn

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.