Wardruna posunula vydání nové desky a přitočila nový singl

Paganská hvězda Wardruna měla v těchto dnech vydávat své nové album. Už z něho vypustila i první singl. Koronovirová pandemie ale posunula jeho vydání na příští rok. Místo něho nahrála a vydala zbrusu novou skladbu.

Einar Selvik a jeho družina to měli jasně narýsováno. Nejprve oznámení nové desky, poté řada evropských jarních koncertů. Poté vydání novinky "Kvitravn", kterou bude následovat další řada festivalových vystoupení. Včetně toho, na festivalu Colours Of Ostrava. Jenže člověk míní a ..... Z desky, která v čestině znamená "bílá vrána", nakonec vyšel pouze jeden singl Grá o vztahu lidí a vlků, a celé vydání čtvrté řadové desky bylo nakonec odsunuto na 22. ledna 2021. Pusťme si alespoň onen singl, ke kterému vznikl jednoduchý videoklip. 

 

Wardruna - Grá
 
Nucená pauza vyprovokovala Wardrunu k neplánované kreativní session, jehož výsledkem je singl Lyfjaberg. Vše se motá okolo "léčivé hory", která je metaforou dřiny, která stojí za vším, co v životě opravdu za něco stojí. Skladba vyšla 5. června 2020 v digitální podobě. V limitované edici si jí můžete pořídit i na 12placovém vinylu. Ke skladbě vznikl silný videoklip, který kapela natočila na území norského pohoří Tustna na začátku května. Během tří dnů natáčení napadlo v lokaci půl metrů sněhu. 
 
Kapela má prozatím první koncerty naplánovány na konec srpna. Jedním z prvních je i vystoupení Norů 29. srpna 2020 v bratislavské Refinery Gallery. Více informací najdete ZDE.
 
 

Wardruna - Lyfjaberg

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.