Cabaret Voltaire vydají na podzim první album po 20 letech. Venku je první singl.

Elektronická legenda Cabaret Voltaire po šesti letech od obnovení činnosti přichází s novým autorským materiálem na desce "Shadow Of Fear". Včera z ní uvolnila první singl.

Všichni tři zakladatelé britských elektronických pionýrů Cabaret Voltaire jsou stále výraznými postavami na hudební scéně. Stephen Mallinder jako součást projektů Wrangler a Creep Show, Chris Watson před pár dny vydal na albu další ze svých field music dobrodružství nazvené "Notes From The Forest Floor". Pouze Richard H. Kirk drží prapor původní kapely nad hlavou. Před čtyřmi roky si mohli jeho experimentální set vychutnat fanoušci v Brně. 

V letošním roce se ale Richard vrací ve studiové podobě. Cabaret Voltaire vydávají první album v 21. století. První po více než dvaceti letech! Materiál postupně vznikal před zraky posluchačů na koncertech, aby se s dostatečným množstvím nového materiálu Kirk zavřel ve studiu. Poté, co mu materiál zmizel s porouchaným studiovým počítačem, rozhodl se Richark po letech vsadit na analogové přístroje. "Nečekejte ale žádnou nostalgii, natož starý materiál. Album je zacíleno do 21. století", upozorňuje ale autor.

Kolekce "Shadow Of Fear" vyjde teprve 20. listopadu 2020 na labelu Mute records. Objednat si jí můžete v různých formátech ZDE. Už teď si ale můžete pustit první singl z desky nazvaný Vasio. A zjistit, že i po šedesátce Richard H. Kirk neztrácí na elektronické razanci a naléhavosti.

 

Cabaret Voltaire - Vasio

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.