Legendární Cabaret Voltaire a Daniel Miller, šéf Mute records, zahrají v březnu v Brně

Večírek, který bude pro milovníky ranné elektroniky, post-punku a industrialu. Tak bychom mohli přezdít vystoupení legendárních Cabaret Voltaire a zakladatele labelu Mute records, Daniela Millera, které proběhne v Brně v rámci průběžné přehlídky Itch My Ha Ha Ha.

Cabaret Voltaire jsou bezesporu jednou z nejvlivnějších kapel experimentální, industriální či postpunkové scény všech dob. Vznikli v roce 1973 v Sheffieldu a ve společnosti Throbbing Gristle, Clock DVA či Human League předběhli svou dobu a posunuli hranice taneční hudby i plnokrevné avantgardy. U kormidla současných Cabaret Voltaire zůstal zakládající člen Richard H Kirk, který v Sheffieldu skládá dodnes a odmítá ke kapele přistupovat s jakoukoliv nostalgií. Cabaret Voltaire tak působí stejně čerstvě jako kdykoliv předtím. Jedná o jedno z prvních vystoupení projektu po více než 20leté pauze, kterou ukončilo až vystoupení Richarda H Kirka a jeho současných spolupracovníků v srpnu 2014 na berlínském festivalu Atonal.

A pak tu máme ještě Daniela Millera. Ten se do historie zapsal jako zakladatel londýnského labelu Mute, který se od roku 1978, kdy na něm vyšel sedmipalcový singl Millerova projektu The Normal, rozrostl v jedno z nejzajímavějších světových nezávislých vydavatelství. Ano, už zde nevydávají desky Depeche Mode, ale stéle zde prezentují svou hudbu Erasure, Liars nebo Yann Tiersen. Nedávno zde vyšly nové desky Carter Tutti Void, Arcy i New Order. Coby DJ si Daniel dával dlouhé roky pauzu, která ale skončila vystoupením v legendárním berlínském klubu Berghain. Od té doby se Millerovy DJské techno sety představily na festivalu Sonar či Electron.

18. března se představí anglické legendy v Brně, a to 18. března v klubu Fléda. Publikum před jejich vystoupeními budou připravovat domácí Fjordmoss a američtí Hujo.

Cabaret Voltaire - Live Paris 2015 (Villette Sonique)


 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.