Ta naše muzika v reklamách.... Depeche Mode.

V kolika reklamách jsme mohli slyšet Dave Gahana a spol.? Mrkněme se aspoň na pár z nich...


Před časem jsme vám nabidli ucelenou kolekci reklamních spotů, ve kterých se objevuje hudba více či méně spřízněná s naší scénou (bylo to tady a tady). Jednoznačně největší porci hudby mají ovšem na svědomí Depeche Mode, kterým jsme se tímto rozhodli věnovat samostatný článek. Pojďme na to:

Letecká společnost Virgin Atlantic loni vyrobila nový reklamní spot na své služby. Jako podkres tu uslyšíte track "Personal Jesus".


Oděvní značka GAP se v roce 1999 ve Francii rozhodla propagovat svou kolekci koženého zboží a k tomu využila skladbu "Just Can't Get Enough".
 


Výrobce nealkoholických nápojů Dr Pepper sáhl při propagování své značky Canada Dry po (tehdy) nové skladbě "Soothe My Soul" z alba "Delta Machine".
 


Automobilový gigant Volkswagen si Depeche Mode vybral na celou sérii reklam. Tady je ta na VW Golf, s cameem Dave Gahana a písní "People are People".
 

 

...a navrch ještě krátký pohled do zákulisí natáčení pro VW.
 
 


A na řadě je ruská verze reklamy na kávu Carte Noire. K jejímu vychutnávání se podle výrobce nejlépe hodí skladba "I Feel You".
 


Likérka Cava d'Oro vsadila na "Personal Jesus" ve stylu Johnnyho Cashe. Depeche Mode jsou hudba všech generací!
 

 

Reklamu na mobil Sony W890 jsme si představili už v minulém díle reklam. Ale opakování je matka moudrosti, tady máte "Enjoy The Silence" zase trochu jinak.
 
 


Tvůrci počítačové hry Assassin’s Creed Syndicate, která měla premiéru na podzim loňského roku, vsadili na hitovku "Personal Jesus". Tady máte videospot:
 


Jihokorejský obchodní kolos Samsung použil skladbu "Just Can't Get Enough" na propagaci své řady lednic. Líbí?
 


Luxusní módní obchodní značka Christian Dior si na natáčení svých reklamních spotů pro podzimní kolekci roku 2013 zajela do Versailles. Výsledný produkt pak opatřila skladbami "Enjoy The Silence","Strangelove" a "Behind The Wheel".
 

 
 
 


Konkurenční módní dům Gucci nezůstal pozadu. I propagační spot na parfém Guilty ve stylu Sin City je podkreslen skladbou "Strangelove", zde ovšem v cover podání Friendly Fires. V hlavních rolích Chris Evans a Evan Rachel Wood, o režii reklamy se postaral velký Frank Miller.
 

 

Existuje ale ještě jiná verze stejného produktu. Totožnou skladbu v ní ale zahraje Bat for Lashes. A jako bonus sám pan režisér jako řidič auta! (verzí této reklamy je ostatně celá řada, ale všechny sem dávat nebudeme. Tak pro doplnění jen odkaz na "making of...").
 
 


A do třetice módní značka, ono k tomu jméno kapely přímo vybízí. Giorgio Armani vybavil parfém Acqua di Gio slušivým hudebním kabátkem v podobě "Personal Jesus".
 


A do čtvrtice (?) Yves Saint Laurent a spot na parfém Parisienne. Na track "I feel you " se v něm kroutí svůdná rebelka Kate Moss.
 


Také Coca Cola využila Depeche Mode a jejich "Personal Jesus". Tady máte její reklamní minifilm z roku 2010, který upozorňuje na řadu sportovních drinků Powerade:
 


Potravinářská značka Yoplait sáhla po skladbě "Just Can't Get Enough" při natáčení reklamy na řadu řeckých jogurtů. Tady je:
 


Upoutávka na loňský film Seventh Son s Jeffem Bridgesem v hlavní roli obsahuje také sklabu DM, konkrétně "Policy of Truth", zde ovšem k nepoznání upravenou Richie Kohanem ve spolupráci s Lindsay Marcus.
 

 

Znáte ještě nějakou reklamu s hudbou Depeche Mode? Podělte se o ni s námi do diskuse!

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.