Nitzer Ebb: Kopající průkopníci - Militantní vášně

Za čtyři měsíce, konkrétně v neděli 15.11 2020, se do Prahy vrátí legenda tvrdě elektronické historie, britští Nitzer Ebb. Tentokrát se ovšem nepodíváme na aktuální dění kolem kapely, ale vzpomeneme si na to, co se o kapele psalo v českém hudebním tisku před pětadvaceti lety.

Zdroj: P. Hoffmann (díky!)

V rubrice "Retro" opět oprašujeme nejrůznější lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů zavátých neúprosným nánosem času. Ty pro vás znovu opucováváme, pulírujeme a vracíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo. No a zatřetí se domníváme, že tyto články mívají i po tak dlouhé době informační hodnotu.

Podílet se na obsahu této rubriky samozřejmě pořád můžete i vy, pokud máte někde zašantročené podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce@sanctuary.cz. Předem děkujeme!

Další článek z rubriky Retro pochází z května roku 1995 a vyšel v někdejším hudebním časopisu Bang! Autorská dvojice Tomáš Sedláček a Eduard Svítivý v něm mapovala situaci po vydání tehdy nového alba "Big Hit". Příjemné počtení!

 

Nitzer Ebb: Kopající průkopníci - Militantní vášně
Napsal: Tomáš Sedláček a Eduard Svítivý
Časopis: Bang!, 5.5.1995, str.44

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.