Včera měl proběhnout koncert Einstürzende Neubauten. Dejte si 15 let staré pražské vystoupení.

Ano, včera mělo původně proběhnout vystoupení industriální legendy Einstürzende Neubauten. Koncert je ale o rok posunut, tak nabízíme alespoň záznam vystoupení, který pětice odehrála před 15 lety v Praze a aktuálně ho nabízí k poslechu Český rozhlas Vltava. 

Industriální legenda Einstürzende Neubauten v letošním roce vydala album "Alles in Allem" a měla v plánu ho doprovodit následným světovým turné. Album vyšlo, turné se ale díky koronavirové pandemii přesunulo přesně o rok. V ČRo Vltava zaznělo ze záznamu jejich vystoupení z jara roku 2005, které kvintet odehrál ve velkém sále Lucerny v Praze.

Pětice v rámci evropského turné postavila svůj set především na obsahu tehdy rok starého alba "Perpetuum Mobile" a předchozí řadovky "Silence Is Sexy". Došlo ale i na řadu zřídka hraných skladeb, na což kapela před jejich odehráním neopomenula upozornit. Blixa Bargeld několikrát mezi písničkami zdůrazňuje nadstandardní vztah kapely k České republice a k Praze. Silný ohlas publika mu dává za pravdu. Koncert si pusťte ZDE.

 

Einstürzende Neubauten - Alles (live 2004 from the DVD "Palast der Republik")

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.