Starosta Lipska míní, že se letošní ročník Wave Gotik Treffen neuskuteční

Gotická scéna letos s největší pravděpodobností přijde o svůj největší svátek - festival Wave Gotik Treffen. Alespoň to tvrdí starosta Lipska a odkazuje k situaci okolo koronavirové pandemie. Pořadatelé naproti tomu považují prohlášení pouze za soukromé vystoupení starosty.

29. ročník gotického setkání v Lipsku se nemůže uskutečnit kvůli koronové pandemii. Starosta Lipska Burkhard Jung to uvedl v rozhovoru pro místní televizní stanici Lipsko. "Pravděpodobně nebudeme schopni pořádat velké události až do podzimu. Zrušení Bachovského festivalu jsme iniciovali sami, předpokládám, že se nebude moci konat ani Wave Gotik Treffen," řekl Jung. 

"Velké události jsou všechny akce s více než 1 000 účastníky", upřesnil starosta. Kvůli globálnímu omezení cestování omezením je nepravděpodobné, že by například návštěvníci z Nového Zélandu nebo USA mohli vstoupit na území Německa. Pořadatel WGT Jungovo prohlášení ještě nepotvrdil. Tiskový mluvčí festivalu Cornelius Brach sdělil, že prohlášení starosty bylo „čistě soukromým vyjádřením názoru“ a „nikoli oficiálním prohlášením po konzultaci s organizátorem WGT“.

29. ročník festivalu Wave Gotik Treffen se měl původně konat o Letnicích od 29. května do 1. června. Potvrzeno bylo už více než sto jmen programu. WGT je největší světový festival černé a alternativní scény. V loňském roce se akce zúčastnilo kolem 21 000 lidí.

Zdroj: MDR.de

 

vzpomínka na Wave Gotik Treffen 2019 očima Crazy Clip TV

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Už ale oznámili datum přištího WGT: 21. - 24. 5. 2021 :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.