Synthpopový objev Profit Prison a deathrockeři Nox Novacula dnes společně zahrají v Praze!

Zástupci temné hudební scény v Seattlu v naší metropoli.

Nestává se často, aby si člověk mohl udělat během jednoho večera představu o různých tvářích temné undergroundové scéy jednoho z některých měst. Ve středu 9. října se tak stane, neboť z amerického Seattlu dorazí hned dva projekty a i když oba zahalené v temných rubáších, každý mluví svým specifickým hudebním jazykem.

 

 

Jako první se představí minimal synthpopový projekt Parkera Lautenschlagera Profit Prison. Ten se poprvé představil v roce 2017 kazetou "Myra", na kterou o rok později navázal další kraťas "Cost of Living". Specifický studený zvuk, chytlavé a dojímavé melodie i expresivní vokály vyoužil Parker na povedeném dlouhohrajícím debutu "Six Strange Passions" (recenzi si můžete přečíst ZDE). Dva nejnovější kousky potom můžete najít na letošní kompilaci "Divisive Distractions".

 

 

Deathrockeři Nox Novacula se dali také dohromady v roce 2017 a genderově se vyvážili na dva male a dvě female. Charlotte, Dav, Ezra a Zu rozhodně nehrnou nějaký primitivní deathrock a v jejich tvorbě najdete jak goth tak postpunkové prvky. Debutové EP vyšlo v roce 2018 a jmenuje se jednoduše "Nox Novacula". Výrazným prvkem jejich tvorby je Charlottin silný hlas, ale také schopnost propojit punkově drsné riffy, nervní nálady a povedené melodické nápady. Na jejich dosud nejnovějším singlu "Hitchhiker/Drug" je znát, že kapela směřuje k ideálnímu zvuku a propojení těchto prvků. Rozhovor s kapelou si můžete přečíst ZDE.  

Vyražte dnes do Klubu Famu. Vstupné činí 250,- a první živá produkce spustí v 21:00.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.