Supernova 1006 se představila v rámci Batsave

Ruský cold wave objev se představil českému publiku.

Dvojice z Petrohradu dorazila do Prahy vůbec poprvé, ale během tří let se vyšvihla z nadějné komety do pozice protřelé kapely se třemi dlouhohrajícími alby. Publikum se jí v zajetí pavučin pokusil rozehřát norský DJ Boogie Bat-Cat a nebyl to vůbec snadný oříšek, protože to zpočátku v Underdogs úplně na tričko nebylo. Leč kombinace tance a rumu většinou pomáhá a těm rafinovanějším z nás bylo brzy i horko.

 Od samého začátku bylo jasné, že živá tvář Supernovy 1006 je mnohem syrovější a špinavější, než je tomu na studiových nahrávkách. Třeba úvodní „Ladder“ z nejnovější desky „Blackout“ na desce probublává v temných vibracích, kdežto živě se přidalo o dost větší penzum energie, kterou do neúnavně tepající rytmiky zařezávala Andrejova kytara, která se v některých rozložitějších kompozicích stává málem až shoegazeovou.

 



Skvělým osvěžením byla třeba další novinka „Juggernaut“. Na tu kytara ani nebyla potřeba a čistokrevný elektronický punk s robotickým hlasem šlapal v ďábelském rytmu bicí mašinky, do jejichž úderů se svíjela klávesačka s legendárním jménem Elizabeth (ona to stejně bude Eliška nebo Jelizaveta). Paradoxně mi však přišlo, že ať se frontman s mikrofonem svíjel sebevíc, nějak se nepodařilo navázat kontakt s publikem a tak trochu tomu celému chyběla intenzivnější chemie mezi kapelou a fans.  

Ať je to jak chce, Supernova 1006 v Praze určitě nezklamala a osobně mám mnohem radši, když kapela na pódiu slepě nereprodukuje to stejné, co člověk zaznamená desce. V tomhle mladí Rusové určitě zabodovali. Ač se to zpočátku nezdálo, následující Batsave tanec se protáhl až do čtvrté ranní.

 

Fotogalerie

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.