Australské elektronické kulty Snog a Black Lung premiérově zdemolují Prahu

V pátek 13. dubna se do Prahy vůbec poprvé podívá David Thrussell. Spolu se Snog a Black Lung zahrají běloruští Suicide Inside.


Jméno David Thrussell v rodné Austrálii skoro nikdo nezná, zato ve světě je mezi fanoušky tvrdé a temné elektroniky hvězdou z nejzářivějších, v pravém slova smyslu "legendou". Za svoji dlouhou kariéru vystřídal mnoho hudebních skupin, se kterými vydal desítky alb. Mezi nejznámější patří projekt, který založil společně s Pieterem Bourkem pod názvem Soma, také ambientní Black Lung, ale především tvrdě elektroničtí a industriální Snog.

Už první album "Lies Inc." z roku 1992, o které australské labely neprojevily žádný zájem, a které bylo nakonec vydané u německého labelu Machinery, za krátký čas zařadilo skupinu Snog do pomyslné první ligy v tomto žánru. V současné době se o jejich vydávání desek starají labely Metropolis, Psy-Harmonics, Hymen a Ant-zen. Jejich první alba už tehdy zaznamenala velký zájem i mezi českými a slovenskými fanoušky a po léta bylo smutným faktem, že si u nás David Thrussell ani s jedním ze svých projektů dosud nezahrál.

On sám to také cítí jako velký dluh, který chce konečně splatit při své další (a na dlouho asi poslední) cestě do Evropy. 13. dubna 2018 se proto můžeme těšit na představení jeho dvou nejzásadnějších projektů – Snog a Black Lung.

Snog – Rich Kuntz

 

Běloruský projekt Suicide Inside vznikl v roce 2005 v Londýně a je side-projectem respektovaných elektropunkerů Ambassador 21. Jejich debutové album "Theory Of The Arising Of Desire" z června 2006 nabízí nukleární směs industrialu a power noisu a vyšlo na německém labelu Pflichtkauf ve společnosti takových veličin jako Dive, P.A.L. nebo Deutsch Nepal.

Suicide Inside - Dust


Následovala další úspešná alba jak na jejich vlastním labelu Invasion Wreck Chords, tak se stali i součastí belgického elektronického pokladu-labelu Alfa Matrix. Jejich živá vystoupení jsou charakteristická svou explosivní silou.

O afterparty se postará DJská sebranka Raveboy The Messiah (Messiah Komplex), Alexey Protasov (Ambassador21), Pete On Speed (Peace Is Dead).

SNOG (AUS), BLACK LUNG (AUS), SUICIDE INSIDE (BY)
13. dubna (start 20:00)
Praha, Underdogs' Ballroom & Bar (Nádražní 3)
Vstup: 350 Kč (předprodej) / 450 Kč na místě

Snog, Black Lung, Suicide Inside

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.