Recenze Bloodsucking Zombies FOS - Killer Klowns FOS

Bloodsucking Zombies from Outer Space - Killer KlownsRakouská zombie banda Bloodsucking Zombies from Outerspace již stačila vyprodat své nové mini-CD "Killer Klowns from Outerspace". Recenzi na něj čtěte zde.







Bloodsucking Zombies from Outer Space - Killer Klowns from Outer Space
Vydal: Fiend Force Records
CD k recenzi poskytl: Maximum Underground

Uprostřed mrtvolně tiché noci přistává přímo z vesmíru rovnou do vašeho přehrávače cirkusový kotouč slibující hrůzyplné sedmistopé varieté. Pojďme se na něj podívat zblízka.

Rakouské kvarteto, které před nedávnem sklidilo veliký úspěch se svou horror show i u nás, nezahálí a po loňském obzvláště vydařeném CD Monster Mutant Boogie přichází s krvavou ochutnávkou - mini-albem o sedmi tracích. Killer Klowns from Outerspace, v omezeném nákladu 666 kusů, je dobře odvedenou rokenrollovou poctou stejnojmenné filmové zrůdnosti z roku 1988. Béčkové komedii na pomezí hororu a sci-fi se zmutovanými klauny, kteří přistanou se svým cirkusem na zemi, střílejí na lidi pop-cornovými pistolemi a proměňují je v růžovou vatou, ze které posléze komickými brčky vysají krev. Mimo perfektní zábavu slibovala tato zlatá cihla béček i divoký soundtrack kalifornských recesistů a punkrockerů The Dickies. Po dvaceti letech od tohoto theme songu k zabijáckým klaunům přichází pod hlavičkou Fiend Force Bloodsucking Zombies, aby jej přetransformovali do žánru psychobilly a vytvořili tak ještě slibnější hit. Otevírá jí stejné syntetizátorové strašení, jaké známe z originálu a po hrozivém smíchu vesmírných kašparů a kolotočovém cinkání vlítneme rovnou do cirkusového kytarového riffu, dupání zběsilého kontrabasu a hučení varhanových spodků.

Následuje trojice autorských skladeb – „Sweet Little Succubus“, píseň o ženském démonu, kterou můžeme zařadit kamsi do průměru minulého alba. Třetí skladba „King of the Cannibals“ je nově a zdařile nahranou verzí tracku, který se objevil na albu See You at Disneyland z roku 2004. Jen co odezní staromódní klávesy, rozeznívají se milovníky padesátkových filmů tak zbožňovaný mužský vokál zvoucí na černobílá béčka. Frankenstein se vystřídá s Lugosim a jeho nespočetněkrát využitou hláškou „I´m Dracula“ a s trailerem zvoucím na vraždící mumii ze starých časů se přechází do kytar a sloky skladby „Teenage Universal Creature“. Tento track si zaslouží pozornost hlavně díky barvitým slovním obratům a rýmům, které jeden za druhým představují další a další monstra z rodinného kruhu jednoho zvláštního teenagera. V refrénu se ještě jednou zavyje na měsíc a už přichází veliké překvapení u další stopy. Odkud že známe následující kytarovou vyhrávku? Ano, je to opravdu jedna z nejslavnějších rockových pecek 20.století, „Poison“ Alice Coopera. Nečíhají tu ale žádné ječivé kytary ani vokály. Spíš příjemné zrychlení tempa a zkrácení na svižně odsypávající tři minuty, do kterých se smrsklo i několikavteřinové kytarové sólo.

"Tear Out The Guts“ je název další stopy, jenž svým specificky zabarveným vokálem okamžitě asociuje zpěv Dannyho Elfmanna v umrlčím kabaretu z Mrtvé Nevěsty. Ať už je podobnost jakkoliv náhodná, toto zabarvení hlasu zpěváku Richymu vysloveně padne. Klaunské minialbum zakončuje až nezvykle sladká akustická balada s neméně nasládlými vokály. „Good ´Ol Ed“ by s přehledem mohla trhat žebříčky popových hitparád. Nebýt však toho, že text zpracovává méně romantickou tématiku, několikanásobného masového vraha a nekrofila Eda Geina. Další hudební pocta jedné zvrhlosti, co zapustila kořeny ve 20.letech, kterou Bloodsucking Zombies uzavírají svou poklonu v čistokrevně hororovém stylu.

Složení:
Dead "Richy" Gein: zpěv a bicí
Mr. "Jim" Evilize: kytara
Dr. "Hermann" Schreck: kontrabas

Rev. "Bloodbath": kytara a klávesy

Tracklist:
1. Killer Klowns From Outerspace
2. Sweet Little Succubus
3. King Of The Cannibals
4. Teenage Universal Creature
5. Poison
6. Tear Ot The Guts
7. GOOD ´OL ED

85%

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Dobrej soundtrack k blížícímu se Zombiewalku :D B)
no pravda :evil:
ja jen, jestli nekdo nevi, kde bych to stahnul..:-)
nemá někdo odkaz s ukázkou/ami ? kdyžtak odepište na email: spidder@atlas.cz díky

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.