Fields of the Nephilim: Nářek zatracených duší

Před pár dny oslavil Carl McCoy kulaté jubileum. Proto jsme se zas po nějaké době opět ponořili do gotických archivů a vydolovali z nich téměř tři desítky let starý článek o Fields of the Nephilim.

Zdroj: Majo Grebáč (díky!).

Rubrika "Retro" slouží jako místo, kde soustředíme zajímavé články ze starých médií za účelem zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), ale i pro zvýšení povědomí o tom, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety (a i srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo). Příjemným bonusem pak je, že některé články mívají i po tak dlouhé době informační hodnotu.

Tentokrát se podíváme na článek z února 1994, který vyšel v tehdy nejčtenějším hudebním periodiku u nás, časopisu Rock&Pop. Autor Marian Grebáč (s překladem již bohužel zesnulého Jana I. Wünsche) v něm obšírně rozebírá historii kapely až do jejího rozpadu na začátku 90. let a jejího přerodu v Nefilim. Příjemné počtení!

Jelikož podobných klenotů nikdy není dost, pokud máte nějaké v záloze, nebo je u někoho objevíte a mohli byste je naskenovat/zapůjčit k naskenování, budeme moc rádi, pokud se nám ozvete na adresu redakce@sanctuary.cz. Předem děkujeme za pomoc!

Fields of the Nephilim: Nářek zatracených duší
Napsal: Marian Grebáč (překlad Jan I. Wünsch)
Časopis: Rock&Pop, 28.2.1994, str.11

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.