Přidat komentář

Jo kdyby byla dnešní Gothic pořád jen o hudbě, dalo by se i sBobovým názorem plně souhlasit-možná až na pár připomínek a nádechů společenského odporu konzumu a amerikanismu(narážky jsou patrné,ale nebudu je rozpytvávat), které mi příliš Goth nepřijdou...pakliže není ovšem zrovna tohle náplní Gotiky...ale to by potom Goth kultura rázem ztratila většinu svých příznivců.
Průvodní Gothic scéna se základem v sedmdesátých letech byla odrazem právě tohoto tehdejšího konzumu a tyto songy byly, přiznejme si, dnešní pop music, který se zalíbil pozdější mládeži a snažila se k ní vracet. Až ke konci 90tých let se tento trend přehoupl v to, čím dnes Gothic má být, tedy jakýsi odpor nebo protiklad popu.
Ale hledat smysl a směr Gothiky jen v hudbě, mi dnes přijde zavádějící. Stačí si poslechnout hovory/názory/myšlenky dnešní goth generace, která vidí velkou část Gothic hlavně v módě-Gothic módě. Mnohem důležitější je pro větinu začínajících Gothů jak vypadají, než co právě poslouchají. Tento přerod, řekl bych, už dávno zachvátil a od základu pozměnil Gotickou scénu.

Chybí mi jedna základní "pravda"-lidé se mění. Vkus a názory se neustále vyvíjejí. A ať chceme či ne, mění se na základě právě onoho středního proudu a konzumu, který chca-nechca diktuje i gotice. Proto nejde příliš srovnávat Gothicu před dvaceti lety a dnes. Jisté podobnosti budou vždy, ale nikdy se nedomluvíme tak, aby byly tyto období poměřitelné...

Zadej správnou odpověď.
randomnessec13