Die Krupps: Symfonie ocelových strojů

V dnešním Retru se podíváme o šestadvacet let nazpět, konkrétně do roku 1994. Němečtí elektroničtí bohatýři Die Krupps se tehdy vezli na vlně popularity, kterou vyvolala jejich deska "II - The Final Option".

 

Zdroj: P. Hoffmann (díky!)

 

V rubrice "Retro" opět oprašujeme nejrůznější lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů zavátých neúprosným nánosem času. Ty pro vás znovu opucováváme, pulírujeme a vracíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo. No a zatřetí se domníváme, že tyto články mívají i po tak dlouhé době informační hodnotu.

Podílet se na obsahu této rubriky samozřejmě pořád můžete i vy, pokud máte někde zašantročené podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce@sanctuary.cz. Předem děkujeme!

Tento článek z rubriky Retro pochází z června roku 1994 a vyšel v někdejším hudebním časopisu Bang! Autor textu Tomáš Sedláček se v něm ohlíží za dosavadní historií essenských Ocelářů. Příjemné počtení!

 

Die Krupps: Symfonie ocelových strojů
Napsal: Tomáš Sedláček
Časopis: Bang!, 22.6.1994, str.20

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Uaaau,tak za tuhle rubriku Vás chválím. Škoda,měl sem roky starej článek,tuším že snad z Rock a Pop,jak ho vydávali ještě v A5,O Laibach. Haluzově sem ho našel ještě jako učen na brigádě na stavbě rekonstrukce hradu Špilberk. Na druhé straně byl článek s názvem,Jsme konudisté.Narážka na komunisty a nudisty. A i dokonce z Blesku o Laibach. Ohledně Die Krupps,článek o albu A tribute to Metalicca. Foto Jurgena s Jamesem Hedfieldem zpěvákem Metallicca. Škoda že už je to asi někde v prachu.To by byli kousky nejen do Sanctuary
Drobná oprava.Byl to časopis Rock a Pop v A4
Byl to časopis Bang! Na skenu je vidět logo časopisu nahoře v levém sloupečku.
Samozřejmě, že to byl Bang!, doma na půdě bych ten výtisk nejspíš ještě vyhrabal :)
Kluci a holko.Jstě že ano.Ale přitomhle článku jsem si vzpomněl i na starej Rock a Pop,proto jsem i o něm psal.Tak že v poho
Jasný! :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.