Tečka páteční noci s Vanessou neodporovala zákonu a Samirova kniha

Kauza vystoupení domácí EBM legendy Vanessa v pořadu Tečka páteční noci způsobila před Vánoci slušný mediální průvan. Dnes radní České televize rozhodli, že vysílání zákonu neoporovalo a díl se může vrátit do archivu ke streamování.

 

Teka_pten_noci

 

"Kanál ČT Art je platforma, na níž lze dát prostor nekonformním umělcům, uměleckým uskupením. Jejich přirozeností je právě bourat zažité představy, urážet nebo dráždit. To je z hlediska svobody projevu v pořádku, i když chápu, že to mnohé diváky irituje," řekla navíc v pátek ve vysílání Radia Wave předsedkyně Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Kateřina Kalistová.

Podobně rada přistoupila i k případu dílu Tečky, kde docent brněnského VUT Václav Stratil zpíval skladbu Sieg heil, Baby a následně prohlásil, že má rád Adolfa Hitlera jako člověka. A jak reaguje na rozsudek samotná Vanessa? "Takže šňupání kokainu z bible oficiálně povoleno!", lakonicky komentuje na FB Samir Hauser. Zpěvák je v současné době v laufu a dokončuje svou první knihu. Ta ponese jméno "Bibleee" a pokud všechno půjde jak má, tak ji 10.4. v Roxy na koncertu Vanessy pokřtí. Prvotina prý bude plná zážitků s Vanessou, psychedelickejch povídek, hudebních textů a skvělých koláží od dr. Radosty (dělal cover Antidotum) a můžeme se těšit taky na úplně novou scénu a na novou verzi skladby "Mikronaut".

 

Samir_Hauser_-_Bibleee

 


mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Mikronauta nenicte, sakra. Ja dobrej tak, jak je. :(

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.