Electro Apocalypse festival chystá na víkend temně elektronickou bouři a nabízí soutěž o volné vstupy

Už o víkendu vypukne v Praze unikátní festival zaměřený na domácí temně elektronickou scénu.

První ročník festivalu Electro Apocalypse oživí už tuto sobotu 8. června pražskou Stromovku, konkrétně prostory klubu Gauč ve Stromovce. Konání festivalu v prostorách Gauče ve Stromovce, od 15:30 do 22:00, přináší nevšední kombinaci EBM pikniku a hudebního festivalu. Tento netradiční čas a venkovní prostředí vyzývá fanoušky tvrdé elektroniky k výletu, posezení v přírodě a užívání si electronic body music v unikátním prostředí magického parku. Vstupenky na festival jsou v prodeji a to za cenu 550 Kč v síti SMSticket.cz (ZDE). 

Rádi byste na festival vyrazili, ale jako na potvoru se vám nedostává peněz? Zkuste výhru v naší soutěži! Zkuste na mail redakce@sanctuary.cz správně odpovědět na tuto soutěžní otázku: 
Kdo v současné době hraje na bicí u legendární Vanessy? 
Své odpovědi posílejte do pátečního poledne (pátek 7. června 2024 do 12:00 hodin) na mail redakce@sanctuary.cz, jako předmět zprávy napište "Electro Apocalypse - soutěž" a do mailu uveďte i své občanské jméno, které bude v případě výhry zapsáno na seznam hostů. Výherce oznámíme a uvědomíme během pátečního odpoledne. Hodně štěstí v soutěži! POZOR! Do slosování budou zařazeny pouze e-maily registrované k odběru našeho newsletteru, jehož registraci najdete v dolní části pravého sloupce na našem webu! 
 

A kdo na festivalu vystoupí? Pojďme si jednotlivé protagonisty předastavit:

KIFOTH

Na území bývalého Československa není tvrdě elektronické sdružení, které by na mezinárodní scéně zaznamenalo větší úspěch jako Kneel In Front Of The Executioner, zkráceně KIFOTH. Dvojice tvořená zpěvákem mir Colonem a klávesákem Key-headem v loňském roce oslavila třicet let fungování a po dlouhých sedmi letech se znovu objeví v Praze naživo. Na svém kontě má šest vydaných alb, svého času jeli evropské turné s budoucími hvězdami aggrotech - Hocico a vydávali na prestižním vydavatelství Out of Line. V současné době oba členové pracují i na dalších projektech. Polovina kapely, klávesák a skladatel Key-head, úzce spolupracuje s Vanessou.

 

KIFOTH - Idealist Cogitations

Vanessa

Legendární Vanessu není potřeba čtenářům Sanctuary.cz blíže představovat. Středobodem kapely je zpěvák a textař Samir Hauser. Kapelu pak v různou dobu tvořila proměnlivá sestava muziknatů. Vzpomenout můžeme na elektroniky Daniela Rodného a Mirka Papeže, kytaristy Rusáka a Tuzexe nebo bubeníka Jardu Stuchlého. Vanessa v loňském roce shrnula 33 let fungování, behem kterých vydala sedm řadových desek, vydáním výběru "Meisterstücke" a úspěšným turné. Skupina je pověstná kontroverzními akcemi (šnupání z Bible v televizi, pohazování červů do obecenstva ad.). Spolupracovala na remixech s žánrovými hvězdami Leather Strip a Die Krupps. V současné době připravila k vydání nové EP "Škleb", ze kterého na festivalu představí v premiéře několik ukázek.

 

 Vanessa - Nepodobat se jim

Terminal State

Dvojice Terminal State patří mezi stálice československé elektronické a industriální scény. Odehrála spoustu koncertu i nás i v zahraničí, a to včetně vystoupení s takovými kulty jako jsou Front Line Assembly nebo Leaether Strip. Po čtyřech vydaných, zvukově řádně vymazlených deskách, bychom se prý měli brzy dočkat i nového studiového materiálu. První ochutnávky nám pánové zpřestředkovali v prosinci, když předskakovali legendárním Front 242 v pražském Meet Factory.

 

Terminal State - Andromeda


The Opposer Divine

Tři roky se okolo The Opposer Divine, sólového projektu Minor Floata, poloviny Terminal State, nedělo nic speciálního. Minor pouze vyjel na vybrané koncerty podpořil Vanessu v rámci turné k vydání výběrovky "Meisterstucke". Byl také aktivní se svým bratrem v Terminal State. Teď se ale vrací na scénu i jako The Opposer Divine s novým autorským materiálem. Po singlu Heroes, věnovanému výročí ukrajinsko-ruského konfliktu, je tu další, opulentnější nálož muziky. Čtyřskladbové EP "Intermission" vyšlo 26. dubna 2024 na labelu Electrofrequent. Začala se psát další kapitola projektu...

 

The Opposer Divine - Prophecy


Disharmony

I slovenští Disharmony jsou stálicí na temně elektronické scéně. Na svém kontě mají deset řadových desek a vedle toho řadu EPček a remixových nosičů. Duo je známé svou unikátní kombinací vlivů EBM, industrialu, dark ambientu a IDM. "Pohybujeme ve tmě, atmosférické kombinaci něhy a hluku. Hypnotická elektronika plná filmových nálad a lamaných rytmů. Industrialní bloky plně elektronických struktur a vykřičených vokalů. Emoce zvuků na vlnách nejistoty a chladu. Zvukový komplex nálad a syntetických struktur chaosu a protikladů v tomto nestabilním světě." Takto charakterizuje svou tvorbu sama dvojice a my bychom to lépe nenapsali. Disharmony v poslední době nebyli příliš koncertně aktivní, takže i díky tomu je Electro Apocalypse festival jedinečný.

 

dISHARMONY - Polyspace


Bolehlav

Projekt Michala Milka, který spojuje ty nejlepší okamžiky tvrdého dubstepu s drum’n’bassovým švihem, metalem, úderností industrialu a šmakem špinavých experimentů. Výsledkem je hudba jako neurotická porucha, zlámané beaty, zkroucené basy, ofenzivní kytara a texty rozkrájené Occamovou břitvou jen na ta nejdůležitější sdělení. Už první EP projektu "Don't Believe In No Ghosts" vydal renomovaný francouzský label Audiotrauma. Na nejnovějším singlu Despekt spolupracoval s bubeníkem Plexis, Bakó Sándorem. Michal aktuálně připravuje nové koncepční album na téma 5 stádií umírání. 

 


Body of Pain

Pražská tvrdě elektronická naděje Body Of Pain je důkazem, že pochodeň tvrdé elektroniky se přenáší i na současnou hudební generaci. Tereza Ovčačíková a Jan Výtiska vydali od roku 2021 dvě řadové desky a intenzivně koncertuje doma, ale i v zahraničí. Jejich minimal synth EBM sound sama označuje nálepkou "cold synths for warm-hearted vampires" a s úspěchem zaujala jako předskokan fanoušky Nitzer Ebb, The Cassandra Complex, ale i hromadu posluchačů na žánrově vzdálených akcí. 

 

 

Body Of Pain - Revenge

 

Bohaté menu, že? Pokud ještě nemáte lístek, tak kupujte lupeny za cenu 550 Kč v síti SMSticket.cz (ZDE) nebo si předtím zasoutěžte o volné vlezy. V sobotu v pražském Gauči ve Stromovce neviděnou!

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.