Velkolepý návrat české postindustriální formace Skrol doprovodí to nejlepší z Čech a Francie

skrol_reunion_sDne 10.5 se centru Prahy, v klubu K4, odehraje velkolepý návrat české postindustriální formace Skrol v doprovodu legend francouzské power electronics a zkušených domácích harcovníků.








Jako první přijde gratulovat služebně nejmladší formace Instinct Primal, která už měla tu čest předskakovat takovým celkům jako je Deutch Nepal, Opening Performance Orchestra nebo francouzká Minamata. Očekávat můžete nejhlubší zvuky neurózy spolu s post industriálně/noisově znějícími party, podbarvené autentickým field recordingem. Prostě death ambient jak vyšitý!

Už jako druzí v pořadí vystoupí hlavní oslavenci večera – Skrol. Bohatý repertoár této formace umožní posluchačům zaposlouchat se do chvílemi dark ambientních, temně industriálních litanií podpořených experimentálními postupy soudobé vážné hudby až po špinavější, post punkem a klasičtějším industrialem poznamenané skladby, doprovázené perkusní kanonádou. Upozorňujeme jenom na skutečnost, že Skrol vystupují v plné sestavě, což pouze podtrhuje exkluzivitu tohoto večera. Skrol se následně letos představí mezi současnou evropskou hudební elitou na Wroclawském Industriálním festivalu v hlavní programový den!


Skrol – Agog

Jako třetí přichází první zahraniční gratulant a tím nebude někdo jiný než Jean Yves Millet alias Cent ans De Solitude, známý též pamětníkům jakožto vlastník mýtického labelu Les Nouvelles Propagandes, na kterém vycházely první nahrávky Brume, La Nomenklatur nebo Test Department. CADS se hudebně pohybují na vlnách ocelí prodchnutého dark ambientu, kdy Jean Yves naživo míchá a sampluje různé kovové i jiné předměty a pomocí efektů tvoří hluboké propasti tónů a zapomnění. Kdo jste ovšem shlédli vystoupení CADS na letošním Elektroanschlagu, pak víte, jak umí šlápnout na plyn a mávnutím kouzelného proutku se proměnit na démonický stroj hluku a industriálního lomozu. Uvidíme s čím přijdou v Praze!

Atmosféra houstne a na jevišti se zjevuje další legenda domácí scény, a tím není nikdo jiný než Seismic Wave Factory. Robert Hnát, zkušený hudebník a zvukový alchymista, člen démonické bestie Einleitungszeit si na nás opět vylije svou frustraci pomocí hlukových a death industriálních pasáží, podbarvených power elektronickým zoufalstvím a nemilosrdnou projekcí! Přemýšlivé a brutální, zadumané i vzteklé. Tato antonyma se v běžném životě vylučují, ale poznáte, že ve světě industriálu je vše jinak.


Seismic Wave Factory - Konran

Na poslední přeživší je pak připravena poslední biologická zbraň a to francouzká Minamata! Legenda staré power electronics a svého času jedna z nejextremnějších francouzských formací vám předvede pravý audioterror. Devastující stěny hluku, šílené samply, nesmlouvavá rétorika a hlavně nemilosrdné zrcadlo současné politky! Takové lahůdky si pro vás připravil Philippe Escartin alias Tiburce. Pro znalce dodejme, že za Minamatou stojí totožná persona jako za La Nomenklatur. Těšit se můžete na úchvatnou vizuální show a hlavně řádně brutální elektroniku, která příjemně promasíruje vaše zvukovody.

Skrol, Minamata (F), Cent ans Der Solitude (F), Seismic Wave Factory, Instinct Primal
10. května 2010 (start 19:00)
Praha, Klub K4 (Celetná 562/20)
Vstup: 200,– Kč (pouze na místě)

skrol_reunion

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.