Domácí industrialisté Skrol se vrací s novou deskou na koncertní pódia

Blíží se premiéra nového alba "Eschaton" kultovního martial-industriálního souboru Skrol. To přichází po deseti letech studiového mlčení, nepočítáme-li koncertní minialbum z roku 2012 a loňský remake prvních dvou desek z druhé poloviny devadesátých letech, nazvaný "Apostasy".

Skrol představují v Česku i v širším okruhu daného žánru ojedinělý projekt. Byl založen v roce 1995 a tvoří jej skladatel, klávesista a sound designer Vladimír Hirsch, zpěvačka Martina Sanollová a Tom Saivon, manažer a textař kapely, vůdčí osobnost industriální agentury Ars Morta Universum.  Kapela vydává výhradně v zahraničí (Německo, USA, Argentina, atd.) a v mezinárodním měřítku si dobyla specifickou pozici především svým originálním, z principů moderní vážné hudby vycházejícím stylem, který lze nazvat spirituálním martial industriálem. 

Na pódium se vrací po sedmi letech s novým albem "Eschaton", které sice pokračuje ve svých obrysech v tradičním stylu formace, avšak ve výrazněji elektronické podobě. Album je pro soubor výjimečné i skutečností, že je kompletně nazpíváno v češtině. Vychází 25. října 2019 na ukrajinském labelu Old Captain na CD i v digitální podobě. Objednat si desku, i poslechnout první čtyři kompozice , si můžete níže už dnes.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.