The Danse Society se vrací na scénu

Základní kameny anglického gothic rocku postupně ožívají. Po The March Violets, kteří pilně koncertují a nahrávají novou desku, se na scénu po téměř čtvrtstoletí vrací další velké jméno druhé vlny anglického gothic rocku - The Danse Society.

 

The_Danse_Society_xmas_card_2010

 

Čtveřice z Barnsley se dala dohromady v roce 1981 a během šesti let své kariéry se prezentovala jako nejveselejší ze silné sestavy domácích kapel . Motto kapely "We're so happy" je s The Danse Society těsně spjato. Nahráli celkem tři desky a v roce 1987 se rozpadli, neboť zpěvák Steve Rawlings se hodlal věnovat taneční hudbě, která v té době začala prorážet z undergroundu.

Až v loňském roce se začalo okolo jména The Danse Society něco dít. Facebook stránky kapely anoncovaly návrat kapely na scénu v původní sestavě, ale původní nadšení trochu brzdila nečinnost Steve Rawlingse, který v současné době bydlí v Los Angeles. Možná i ztoho důvodu se kapela rozhodla k velmi radikálnímu řezu a místo Stevea, který má stále dveře doširoka otevřené, přizvala na místo frontmana zpěvačku(!!!!) Maeth Allsopp. Po personální rošádě snad už nic nebrání plánované nové desce k rychlému dokončení.

Line-up The Danse Society 2011:

VOCALS = MAETH ALLSOPP
GUITARS = PAUL NASH
KEYBOARDS = DAVID WHITAKER
DRUMMING & FIDDLING = PAUL GIGI GILMARTIN

 

The_Danse_Society_-_line_up_2011

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Tybrďo, tak na to jsem FAKT zvědavej 8) Ale zpráva je to rozhodně dobrá! :-)
I can't wait! Both a The Danse Society and Blooding Mask fan. Maethelyiah's voice can take TDS to the next level.<br />I checked the page and can't wait to get the new album!
can't wait! been a TDS and Blooding Mask fan for ages! Maethelyiah's voice has got all it takes to take TDS to the next level. <br />Been seeing both bands live. I was always fond of TDS but not much of Steve. I felt his voice wasn't as good as the ability of the other members. <br />Can't wait to listen to the new album. <br />This is a welcome return!<br />FAB

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.