KMFDM v Praze

sazavawarmup_kmfdm_sV rámci warmupu letního hudebního festivalu Sázavafest uvítá 25. června 2010 pražská Modrá Vopice pod širým nebem německou kultovku KMFDM a čtveřici domácích interpretů.







 

Kapela, jejíž jméno obsahuje slovní spojení Kein Mehrheit Für Die Mitleid, se zrodila v roce 1984 v německém Hamburgu. Důvodem bylo jediné vystoupení na vernisáži výtvarného umění v Paříži. Hlavní člen KMFDM Sasha Konietzko se po návratu z Paříže dal dohromady s En Eshem (kytara) a Angličanem Raymondem Wattsem a začali experimentovat s hudbou postavenou na mechanických beatech a samplovaných vokálech. Poté se KMFDM přesunuli do USA, kde se z nich stala skutečně kultovní se kapela. V USA získali nahrávací smlouvu u labelu Wax Trax! Records a spolupracovali s takovými jmény jako Ministry, Nine Inch Nails a Pigface. V roce 1999 se KMFDM dostali na titulní strany amerických novin v souvislosti s masakrem na columbinské střední škole: jeden z účastníků tragédie měl na hlavě čepici s logem KMFDM a v počítačí mu byly nalezeny citace textů kapely...

Po ukončení činnosti v roce 1999 KMFDM ožívají v obměněné sestavě v roce 2003 a nahrávají album "Attack" a hned poté album "WWIII". Své dvacáté narozeniny oslavili obřím turné se 62 zastávkami v USA, Kanadě, Evropě a Austrálii. KMFDM si poté založili svůj vlastní record label KMFDM Records a internetový shop. V roce 2005 vyšlo album "Hau Ruck" a o rok později remixové EP "Ruck Zuck". Následující srpen pak nadžánrové "Tohuvabohu". Ke svému 24. výročí založení KMFDM odstartovali 29. února 2008 projekt 24/7, což je série dvaceti čtyř sedmipalcových limitovaných singlů, které pokrývají skladby z původních 12“ singlů a dnes už klasických raných alb. 

KMFDM jsou stále aktuální skupinou, se kterou je i po čtvrtstoletí potřeba stále počítat: v březnu 2009 jim vyšlo povedené nové album "Blitz", které mimo jiné zahrnuje i electro předělávku „Being Boiled“ od The Human League, ruskojazyčnou „Davai“, německy nazpívanou „Potz-Blitz!“ a diskoskladbu „Strut“. Zhruba ve stejné době na KMFDM Records vyšla ještě další deska "Skold vs. KMFDM", na níž spojili síly Tim Skold a Sascha Konietzko. Přijďte se přesvědčit o skvělé formě KMFDM na koncert v pražském Music Clubu Modrá Vopice v Pátek 25.6.2010 od 20:00.



KMFDM - A Drug Against War


Dále se představí pražská elektro formace Tear, brněnsko-pražstí elektronici Depressive Disorder v rozšířené sestavě vs. industrial core Akimbo ze Šumperka a pražští elektronici Rodent & Laura. Oproti původními plánu bohužel z rodinných důvodů nevystoupí slovenská formace Last Influence of Brain. Vyznavači kvalitní elektronické hudby mají skvělou možnost užít si celou party v příjemném prostředí po širým nebem, kde pro ně bude připraveno kvalitní občerstvení a spousta životního prostoru prošpekovaného čestvým vzduchem!

Harmonogram:  open air stage - Tear (19:00), KMFDM (20:00-22:00), inner stage - Depressive Disorder (22:00), Akimbo (23:00), Rodent & Laura (00:00) a DJ Mirage afterparty.

KMFDM (D), Akimbo, Depressive Disorder, Tear, Rodent & Laura + afterparty DJ Mirage
25. května 2010 (start 19:00)
Praha, Modrá Vopice (roh ulic Spojovací a K Žižkovu)
Vstup: 400, - Kč předprodej Ticketpro / 500,- Kč na místě


sazavawarmup_kmfdm

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Počkat, tady něco nehraje.. Kde jsou v lineupu Last Influence of Brain?

Nejsou...čekám ještě na oficiální potvrzení, ale vypadá to, že Last Infulence of Brain v pátek hrát nebudou...pokoušíme se zjistit důvod, tak až se k něčemu dobereme, dopíšeme...

:sad:

Martine, tak potvrzeno, článek updatnut. Z rodinných důvodů LIOB v Praze opravdu nevystoupí... :dry:

Skoda.. Nebudou mit aspon KMFDM delsi set? :-)

jojo, je to škoda.. :sad:
někdo narychlo místo nich? M.A.C.???

Le Guest: No, já myslim, že pokud budou fakt hrát ty dvě hodiny, co maj napsaný, tak toho budou mít asi plný brejle... :-)

Martin: Co jsem vyrozuměl, tak to pořadatelé vzali tak, že čtyři další kapely stačí, takže žádnou náhradu hledat nebudou...

Přidat komentář

Vzhledem ke zvýšenému množství spamu je diskuse moderována. Schválení vašeho komentáře může trvat až 48 hodin.


Zadej správnou odpověď.