18.2.10: Vycházejí "Ztracené nahrávky" Rozze Williamse

Ačkoliv je Rozz Williams synonymem raného obobí legendárních Christian Death, nebo formace Shadow Project, o jeho experimentální práci se toho už tolik neví. Roku 1979 (tedy dva roky po založení Christian Death) začal pracovat tehdy šestnáctiletý Rozz s performerem Ronem Atheym na svých experimentálních prvotinách, prezentovaných i živě, což dvojici vyneslo (pro údajné terorizování fanoušků) zákaz vystupování v některých klubech.

Nejrůznější nahrávky, pořízené v tomto období, nebyly veřejně publikovány ani za Rozzova života, ani po jeho smrti 1. dubna 1998. Až doteď. Pečlivou prací se podařilo dopátrat kazet které patřily Ryanu Gaumerovi (bývalému spolubydlícímu a kolegovi Williamse) a spolu s osmi původními kazetami Rona Marrse (webmastera stránek Rozznet) a několika dalšími kopiemi originálů vytvořit pozoruhodnou sbírku. Sebraný raritní materiál byl remasterován, původní kazetový obal upraven na šířku CD a výsledkem je unikátní kolekce "Rozz Williams - The Lost Recordings".

První dva díly by měly vyjít v průběhu 14 dnů a každý bude obsahovat speciální bonus:

Premature Ejaculation - "Part 1" [1981] 2CD: Na bonusovém disku najdeme záznam jam session z doby kolem roku 1981-82, kterou Rozz nazval "Better Than None at All".

Premature Ejaculation - "Part 2" [1981] 2CD: Disk jedna ukrývá dlouhé sekvence nepojmenovaných písní, které (stejně jako původní kazety) neobsahují téměř žádné pauzy mezi skladbami. Materiál na druhém nosiči se datuje do roku 1982 a obsahuje výběr z několika nahrávání vinylů Rozze a Rona.


Rozz Williams - The Lost Recordings

Zdroj: (Side-Line.com) Malaise Music to release Rozz Williams' 'The Lost Recordings'

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

http://rodheltir.blogspot.com/2010/02/rozz-williams-lost-recordings.html

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.