Zemřel Johann Schumann, basista legendárních kapel jako Mephisto Waltz, Shadow Project či Christian Death

Na konec své životní cesty došel muzikant, který se podílel na psaní dějin kalifornského deathrocku.

Ve věku jednašedesáti let zemřel Johann Schumann, basista deathrockových a gothic rockových pojmů jako Mephisto Waltz, Shadow Project či Christian Death. Skrze svůj Facebook o tom informoval William Faith z The Bellwether Syndicate, který se svým zesnulým kamarádem hrál ve všech jmenovaných kapelách.

 


The Webb - Walk on Glass

 

Ale začněme od začátku. Někdy v roce 1983 hrál Johann v kapele The Webb, které tou dobou vyšel sedmipalec "Walk on Glass", který o dva roky později následovalo EP "Promise Me Nothing".

 


Christian Death - The Wind Kissed Pictures

 

Po odchodu Rozze Williamse nastoupil Johann ke Christian Death, s nimiž v roce 1985 nahrál EP "The Wind Kissed Pictures" a i na albu "Atrocities", které vyšlo rok následující, jsou k nalezení jeho party. Následně však po hádce s Valorem Kandem zvedá společně s kytaristou Barim Galvinem kotvy a zakládají společně kapelu Maphisto Waltz.

 


Mephisto Waltz - Alle in Asche

 

I když sám Johann tohle jméno vymyslel, v řadách kapely řadu let chyběl. Do akce se vrátil v roce 1992, ale v mezičase se stihl podílet také na demonahrávkách hvězdného projektu Shadow Project, kde se mimo jiné potkal z Rozzem Williamsem a Evou O.

 


Shadow Project - Holy Hell

 

Bari-Bari (tedy Barry Galvin) mu stál po boku i při založení kapely Scarlet´s Remains, s níž nahrál dvě desky, na nichž se podíleli současní členové kapel jako Readership Hostile, Christ vs. Warhol.

 


Scarlet´s Remains - 1492
 

Vidíte sami, že John Bruce Schuman zanechal na netopýří scéně nemalou stopu a jeho basa bude dunět v přehrávačích, i když už tu s námi není. RIP Johanne.
 
 


 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.