Berlín

ilustraberlin_sPo českých městech, Londýně a Vídni přinášíme další část našeho seriálu mapujících zajímavé shopy a kluby u našich sousedů.








Last Cathedral

Schönhauser Allee 5
10119 Berlin, Germany
http://www.lastcathedral.com/

Last Catedhral - Klikni pro zvětšení

Dostupnost:

Skvělá. Klub je v podstatě přímo přes ulici od hlavního východu metra, stanice "Rosa-Luxemburg Platz".

Interiér:

Název mluví za vše, interiér oprvadu působí jako katedrála. Na stěnách jsou paintbrushová okna, chrliče, kříže…a všechno to v potemnělém a UV osvětlení dává dohromady moc pěknou atmosféru.

Obsluha:

Z počátku noci moc příjemná, slečny za barem jsou moc milé, ale když se klub kolem půlnoci zaplní, je u baru nemalá fronta. Taky tam vůbec nikdo neumí anglicky, takže doporučuji slovník, abyste si aspoň objednali pivo.

Ceny:

Takový německý standard, pivo 3 Eura a drinky 8 Eur a víc. Drinky ale dělají skvělé, takže doporučuji dorazit před desátou večerní a užít si "Happy Hour"!

Hudba:
Během těch pár hodin, co jsem tam strávila, zahráli asi tak všechno od Rammstein až po Sisters of Mercy. Celkově je to prapodivný mix úplně všeho a tak se ty drinky budou hodit....

 


K-17
Pettenkoferstr. 17
10247 Berlin, Germany
www.k17.de

K17 - Klikni pro zvětšeníK17smog klikni pro zvětšení

Dostupnost:
Asi 500metrů od stanice "Franfurter Allee", ale nastudujte si mapu a adresa je vlastně 17a, což znamená, že musíte projít neoznačeným dvorkem domu 17. (Není nic horšího než deset minut stát na ulici před domem č.17 a říkat si, jestli vám náhodou nepřeskočilo, když slyšíte už druhou písničku od Bauhaus....)

Interiér:
Obrovský. Hlavní budova má čtyři patra, na nádvoří mají při větších akcích gril, a vedle je ještě obrovská koncertová místnost, kde je vedle skvělého zvuku taky projekce. Dekorace ale nic moc a sehnat místo na sezení je občas problém.

Obsluha:
To záleží podle patra. V hlavní budově byly moc příjemné a komunikativní barmanky (možná jen pohlední barmani?), ale v hlavní hale byly dvě slečny co, když jste nedávali zrovna moc pozor, účtovali za drinky o pár eur navíc...

Ceny:
Jako obvykle, asi 3 Eura za pivo a nějakých 6 a víc za drink.

Hudba:
Skvělá! Každý si tam něco najde, ale sledujte stránky, většinou jsou otevřená jen některá patra. Na Silvestra tam zaznělo asi tak všechno, co si moje srdce mohlo přát a DJové brali i požadavky z parketu.

 



Dunkerclub
Dunckerstr. 64
10439 Berlin, Germany
http://www.dunckerclub.de/

Duncerclub - Klikni pro zvětšení

Dostupnost:
Kousek od metra stanice "Prenzlauer Allee", ale taky se tam dá dojet tramvají (ale to si sebou vezměte i mapu).

Interiér:
V podstatě jedna obrovská místnost (a pár malých místností jako šatna, atd). Klub zvenku vypadá jako malý cihlový domeček a přesně to najdete i unitř. Atmosféra je tam skvělá! Ze stropu visí všechno - od pavučin až po babiččiny staré šátky a korále - s červeným osvětlením to má opravdu šmrnc. Přeplácané detajly vám začnou vadit až když si budete chtít objednat drink a do oka vás bude píchat slámová dekorace...

Obsluha:
Je moc milá, obzvlášť slečna za barem je velice komunikativní. A kdybyste viděli šatnáře se usmát, tak mi prosím dejte vědět.

Ceny:
Velmi příjemné. Jen tak pro orientaci: pivo vás tam vyjde asi na 2.50 Eur.

Hudba:
Já jsem tam byla během koncertu Ataraxia, takže nevím co tam je obvykle, ale vypadá to, že tam mají hodně tématických akcí a spíš tam najdete folkové a éterické melodie než nějaký deathrock.

 


Shopy

X-tra-X
Schönhauser Allee 48
10437 Berlin
http://www.x-tra-x.de/

XtraX1 - Klikni pro zvětšeníXtraX2 - klikni pro zvětšení

Dostupnost:
Asi 100m od výstupu z metra, stanice "Eberswalder Strasse".

Sortiment:
Všechno od kabátů, přes korzety, boty až k plyšákům. Najdete tam v podstatě všechny velké goth značky.

Výběr:
Bohužel toho v obchodě nemají zdaleka tolik co na webovkách, orientují se spíše na ty nejprodávanější věci, takže tam najdete spoustu proužků, černých bondage věcí a z bot jsou tam zastoupeny hlavně New Rock. Zato výběr korzetů je obrovský.

Obsluha:
Je tam spousta prodavačů, ale mějte sebou vlajku nebo světelný signál aby si vás mezi regály všimli. Na druhou stranu je příjemné nakupovat, když vám nikdo nestojí za zády.

Ceny:
Poměrně nadsazené, ale většinou ty věci dost vydrží.

 


Out-of-Line
Lychener Str. 18
10437 Berlin
www.outofline.de

outofline - klikni pro zvětšení

Dostupnost:
O ulici dál od metra než je XtraX.

Sortiment:
Je to hudební obchod, takže mají převážně CD, DVD, ale je tam i několik plakátů, placek, triček...

Výběr:
Od Blutengel a And One tam seženete asi všechno. Co se ostatních kapel týče, radši doporučuji objednávat... i když tady si to aspoň můžete poslechnout.

Obsluha:
Za vysokým pultem sedí lehce odpudivý, leč velmi milý chlápek, který rád pomůže a poradí. A prý se zná s Veljanovem.

Ceny:
Tak jak by se od hudebního obchodu dalo očekávat. Já jsem spokojeně odešla s Porta Macedonia od Veljanova za asi 16 Eur.

 



Plaste + Elaste
Bergmannstr. 15
10961 Berlin
www.plaste-elaste.com

Plaste - klikni pro zvětšeníPlaste2 - klikni pro zvětšení

Dostupnost:
Je to u stanice metra "Gneisenau Strasse", ale chce to probloudit se uličkami (v kterých najdete spoustu podobných a hudebních obchodů), takže mapu sebou!

Sortiment:
Najdete tam snad všechny značky a taky několik kousků londýnské "Cat-walk" kolekce (to si ovšem připlatíte...), boty hlavně Dr. Martens. Jsou tam ale dva obrovské slevové stojany, které stojí za pozornost.

Výběr:
Výběr tedy nic moc, většinou mají od všeho tak jeden kus, takže najít něco v potřebné velikosti je celkem problém. Nejspokojenější tam asi budou milovníci minisukní, PVC oblečků a dalších minisukní. Je tam i poměrně hezký výběr pro pány!

Obsluha:
Dvě mladší slečny tam posedávají na zemi, a dokud se nepostavíte přímo před ně a dožadujete se pozornosti, tak vám ji nevěnují. A pozor, neberou karty!

Ceny:
Kromě "Cat-walk" kolekce, která je zhruba 200 Eur za kus a víc jsou ceny velmi příznivé! Slevové regály vážně stojí za pozornost.


Mystica
Budapester Straße 44
10787 Berlin
http://www.mystica-fantasy.de/index.php

Dostupnost:
Dojeďte merem na zastávku „Zoologischer Garten“ a pak pěšky stále rovně směrem k zoo - nemůžete to minout

Sortiment:
Obchod plný všelijakých morbidních srandiček a v menší míře je zastoupeno i oblečení.

Výběr:
Co se týče oblečení, najdete tady spoustu triček, ze kterých se na vás budou šklebit lebky a všelijaké nemrtvé neživé existence, několik pěkných sukní, mikiny s potiskem hrudního koše a podobně. Pokud hledáte peněženku nebo tašku s Jackem Skellingtonem, bloky s obrázkem Victorie Frances nebo jenom nějakou tu lebku, určitě si přijdete na své. Ti, co touží po srdci nebo snad mozku, taky nepřijdou zkrátka. Mystica je zkrátka milý obchůdek, kde najdete všechno možné, tričky počínaje, imitacemi kostí a černými křidýlky konče.

Obsluha:
Stojí za pultem a kouká. Nečekejte, že za vámi přijde, aby poradila. Je ale taky možné, že v době mé návštěvy měla ale slečna prodavačka špatnou náladu...

Ceny:
Některé věci mají cenu příznivou, u jiných musíte sáhnout hloub do kapsy, tak jako v každém obchodě. Pro orientaci: peněženka s Jackem stojí asi 14 euro.

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Td jsem se vrítila z Berlína, bydleli jsme hned vedle Last Cathedral, ale bohužel jsem se tam nedostala. . . Co se týáče X-tra-x, tak máte pravdu, na webu toho mají mnohem víc, než v obchodě jako takovým. . . <br />A ještě bych dodala: kousek od zoo je obchod Mystica, kde mají spoustu úžasnejch morbidních srandiček, třeba umělohmotný srdce v krvavým pytlíku :D A úžasný věci s Jackem Skellingtonem. Samohřeumě se tam najdou i kýče, ale určitě to stojí za návštěvu ;-)
No paráda, a nechce se Ti to doplnit ve stylu těch ostatních shopů, že bychom to přihodili do článku? ;-) :-)
Jasně :-)
asi se vypravim... :evil:
V tom Duncker klubu jsou myslim nejstarsi pravidelny diskoteky, ja tam chodival kazdy pondeli (Dark Monday) v lete 1998. Hral tam (a dosud hraje) [b]DJ Orloeg[/b] (pozn. na deathrock se tam urcite taky dostava. ;o) Spolu s Ragnarem a Uwe Marxem patri mezi me nejoblibenejsi DJe, takze party v Dunckru muzu jen doporucit). O akcich Orloeg informuje na svym webu: [url]http://www.gothic-berlin.de[/url]
ad FAKIR: se zpozdenim vic nez roku potvrzuju, ze Orloeg tam ma fakt pravidelny diskoskocky, byli sme tam v zari a zrovna na jeho party;-)<br /><br />Jinak obchodu je tam vic, muzu doplnit, ac toto je uz stary clanek, tak nevim...:-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.