Retro: Love Like Blood očima fanzinu Stigma

V dnešní cestě proti proudu času se ohlédneme do začátků německých Love Like Blood. Jakou budoucnost jim v roce 1994 předpovídal MaryO?


V září 1994 vyšlo třetí číslo tištěného fanzinu Stigma. V něm se mimo jiné redakce podívala na zoubek německé legendě Love Like Blood a nikterak je nešetřila. Zkuste tedy zalistovat dvaadvacet let starým zinem a připomenout si kapelu, jejíž jméno v gothicrockové historii nelze přejít bez povšimnutí. U příležitosti 20letého výročí spřízněné bratislavské Batcave party navíc takový materiál potěší dvojnásob.

A jenom pri připomínku - v rubrice "Retro" oprašujeme nejrůznější lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů zavátých neúprosným nánosem času. Ty pro vás znovu opucováváme, pulírujeme a vracíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo. V neposlední řadě se také domníváme, že tyto články mívají i po tak dlouhé době informační hodnotu.

Podílet se na obsahu této rubriky samozřejmě pořád můžete i vy, pokud máte někde zašantročené podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce@sanctuary.cz. Předem děkujeme!

 


Love Like Blood - Angie

  
Love Like Blood
Autor: Mario Poór
Médium: Stigma: (03/1994)


mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.