Bude říjen dostatečně krvavý?

horory rijen sŘíjen udělá krvemilným spoluobčanům radost zejména před plátny kin. Je libo spin-off úspěšného hororu "V zajetí démonů"? Něbo návrat nazi zombií? Pozastavit se můžete i u nestylových snímků s Vláďou Draculem či Nickem Cavem v hlavní roli. I tyhle osobnosti patří na náš web. S knihami to bude tentokrát slabší, ale pojďme popořadě.





 

Snímek "V zajetí démonů" v roce 2013 rozvířil vody strašidelného žánru a James Wan (první dva díly série "Saw", oba filmy "Insidious", či panenkovské "Zlověstné ticho") potěšil milovníky haunted house hororů. Pokud se vám film zamlouval, dočkáte se v říjnu nášupu, jenž dostal jméno "Annabelle". Tady si užijí všichni, které vyděsila strašidelná panenka z jedničky, neboť právě tahle kráska si vysloužila samostatný film. Ne tak dobrou zprávou je fakt, že Wan bude tentokrát podepsán pouze pod produkcí a na režisérskou sesli zasedl John R. Leonetti. Ten má zkušenosti jako kameraman, ale co se režie týče, jeho minulost spjatá s pojmy jako "Walker, Texas Ranger" trochu straší. Inu uvidíme. Ještě doplním, že film "V zajetí démonů 2", by měl do kin přijít v roce 2015.

 

10495033 645675282195165 8185338496538840600 o

 

"John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle."

 


Annabelle - oficiální trailer

 

Radosti se dostane i fandům zvrhlého humoru Tommyho Wirkoly, jehož snímek "Mrtvý sníh" se dočkal solidního úspěchu. Naše distribuce tentokrát poněkud zaspala a uvádí dvojku "Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý" (ty čachry s "českými" názvy filmů jsou vskutku úchvatné) s víc než půlročním zpožděním. Pozdě ale přece. Pokud se vám na konci prvního filmu zalíbil přerod Martina, který se ze studenta doktořiny se strachem z krve stal mstitelem formátu Ashe Williamse, potom se zajděte podívat, jak pokračoval jeho osud. Mimo zombie nacistů se tentokrát dočkáte i hnijících rudoarmějců. 

  



Dead Snow 2: Rudý vs. Mrtvý

 

Do kin dorazí také sám Dracula. Pokud jste někdy mimo románu Brama Stokera rádi louskali také knihy o životě Vlada III., řečeného Tepes, mohl by vás potěšit film "Drákula: Neznámá legenda". V něm se vám hollywoodští filištínové, v čele s režisérem Garym Shorem (který je režisérským premiantem), pokusí nastínit (ajajaj), jak obyčejný vojvoda k sání krve přišel. Horor nečekejte, leč tento pán z Transylvánie u nás dozajista má své místo. Výsledku se obávejme společnými silami...

"Než se stal Drákulou, byl Vladem III., vládcem malé zemičky jménem Transylvánie, která se krčila ve stínu mocné osmanské říše. Dobře věděl, že jakýkoli odpor proti silnému sousedovi by znamenal jeho konec. Když ho však sultán „požádá", aby mu poslal tisíc chlapců včetně jeho vlastního syna coby čerstvé rekruty do armády, rozhodne se neuposlechnout. Aby porazil zlo a odvrátil nevyhnutelné, spojí se se zlem mnohem větším. Stane se Drákulou. Nezničitelným démonem, který je schopný porážet obrovská vojska, ale který zároveň ztrácí ty, jež svým zoufalým aktem zachránil. Své nejbližší."

 

 


Drákula: Neznámá legenda - oficiální trailer

 


Dobře. Ani další probíraný film není zrovna strašání. Ale taky tento pán má u nás své místo jisté. Nick Cave je osobnost, která svou hudební i literární tvorbou (leckdy morbidnější, než kdejaký horor) ovlivnila životy mnoha lidí. Nyní se dostává do kin dokument, který nepostrádá ani dramatický náboj. Ten se jmenuje "Nick Cave: 20 000 dní na Zemi" a na rozdíl od předchozího bijáku, tady se o kvalitu bát dozajista nemusíme. 

"Snímek Nick Cave: 20 000 dní na Zemi je důmyslnou a lyrickou ódou opěvující lidskou tvořivost v hlavní roli s hudebníkem a kulturní ikonou Nickem Cavem. Záznam dvaceti čtyř hodin v životě rockové hvězdy přináší důvěrné zachycení procesu umělecké tvorby na pozadí kombinace reality a fikce. Celovečerním režisérským debutem navazuje dvojice vizuálních umělců Iaina Forsytha a Jane Pollardové na sedmiletou intenzivní spolupráci s Nickem Cavem."

 


Nick Cave: 20 000 dní na Zemi - oficiální trailer

 

Navíc o nějaké to napětí nebude nouze ani v nadšeně hodnoceném thrilleru "Zmizelá", v němž bude muset Ben Affleck dokázat, že nezamordoval svou ženu a zabavit nás mohou také dramatická dílka "Zimní spánek" či "Mezi náhrobními kameny". Začátkem října se také začíná ve Státech vysílat čtvrtá série seriálu "American Horror Story" s podtitulem "Freak Show" a odpálí také pátá série zombieseriálu "The Walking Dead". Inu snad to aspoň takhle půjde i dál. Je to dobře, neboť v krvavém knižním světe se toho právě teď zase tolik neděje.

 

large 6

 

Knižní klub vydal slibný román Sarah Lotzové nazvaný "Trojice" ("The Three"). 

"Čtyři letecké katastrofy na čtyřech kontinentech během jednoho jediného dne. Svět je v šoku a na pokraji paniky. Vyšetřovatelé vylučují jednu příčinu za druhou – za pády letadel nestojí ani teroristické útoky, ani nepřízeň počasí. Jako zázrakem je přežily tři děti a jistý náboženský fanatik došel skálopevného přesvědčení, že ti tři – novináři je nazvali Trojice – zvěstují apokalypsu. A že bude třeba začít se připravovat na soudný den. Co když má pravdu? A byli opravdu jen tři? A může za jejich podivné chování skutečně jen šok z prožitého traumatu a neutichající zájem médií?"

 

big zarijova-svetla-218327

 

Albatros vydal knížku "Zářijová světla" Carlose Ruize Zafóna. Jedná se o závěrečný díl trilogie "Kníže z mlhy", která potěší spíš mladší strachu chtivé čtenáře. Tedy něco pro nadějný dorost.

"Po ponurých dnech se Irene nemůže dočkat léta a slunce. S mladým Ismaelem v Modré zátoce se zdá být všechno perfektní. Ale záhadný hračkář, který zaměstnal Ireninu matku ve svém sídle v Cravenmoore, střeží hrozivé tajemství. Všechny místnosti jeho obrovského domu jsou plné mechanických tvorů a rafinovaných hraček, jež stvořil, aby unikl osamění. Do některých pokojů se nesmí vstupovat a brzy se domem začnou prohánět temné stíny a z mlhy kolem opuštěného majáku hrozí obávaná zářijová světla. Z idylky se stane místo hrůzy a Irene s Ismaelem prožijí největší a nejnebezpečnější dobrodružství svého života."

 
In Nomine Sanguinis

 

 Českou scénu reprezentuje Miroslav Žamboch s druhým dílem série "Klanové války", který se jmenuje "In Nomine Sanguinis". V plné akci tu zastihnete vlkodlaky i upíry a vydavatelem je Triton. 

"George Maybach Frederickson, pravým jménem Oziáš Jiří Rys, má svá tajemství, dobrodružnou povahu a pozitivní vztah k masu. Krvavému masu. Po letech strávených u britských speciálních jednotek se začíná nudit a hledá něco zajímavějšího, zábavnějšího. Dostává však jednoduchou zprávu - doma potřebují pomoct. Přestože své pokrevní příbuzné již víc než generaci neviděl, vrací se do rodných kopců a - málem umírá.

Nejjistější způsob, jak přežít, je utéct. Ale Oziáš Jiří Rys nemůže utéct. Krev není voda. Nevěří, že se z beskydských lesů dokáže vrátit živý, ale udělá všechno, aby rodině pomohl, aby je zachránil..."

 
135018
 
Karmelitánské nakladatelství nás zase díky Gabriele Amorth "Zlí duchové a exorcismy" vezme do sfér bádání nad nějakým tím zlem. Hu!

"V každé době člověk vnímá nedostatečnost lidských věcí, a proto potřebuje Boha. Avšak v okamžiku, kdy se od Boha odvrátí, je přitahován pověrou, spiritismem, esoterikou, satanskými sektami a vším tím, co obecně nazýváme okultismem. S přesností téměř matematickou v dějinách vždy s úpadkem víry narůstá pověra. Zdá se, že právě profánní svět, je-li zbaven opěrných bodů, tíhne k magii, k okultismu a k nejrůznějším formám religiozity, nebo dokonce přímo k ďáblu samému."

Pokud se vám chce hrůzu zažít na vlastní kůži a vlastníte dostatečně silné PC, PlayStation či Xbox, můžete se zkusit poohlédnout po herní novince "The Evil Within". Ta vás zavede do ústavu, který připomíná spíš peklo. Váš úkol nebude jednoduchý. Přežít... Však se podívejte na trailer.
 


The Evil Within - oficiální trailer
 
 
No a pokud dáváte před bednou přednost procházce, dostali jsme typ na zajímavou výstavu, za nějž děkujeme. Ta se koná v Národním muzeu - Českém muzeu hudby a jmenuje se "Smrt kmotřička"
 
 

Smrt kmotřička na vás čeká
 

"Název výstavy  odkazuje k lidové kultuře, kde postava Smrti zastupuje navýsost spravedlivou sílu. V pohádkách a lidových písních bývá smrt zobrazena jako samozřejmá, nikoli děsivá stránka našeho života. Smrt z pohádek a lidové slovesnosti, je ve výstavě zastoupená např. Erbenovou Kyticí nebo operou Smrt kmotřička od Rudolfa Karla. Námět výstavního cyklu Smrt reaguje na obecnou potřebu hovořit o smrti a kultivovat postoje, které k ní společnost zaujímá. Umělecká tvorba – hudba, literatura, výtvarné umění, fotografie, film i divadlo – v tom vždy hrála podstatnou roli."

23. října je navíc možno navštívit komentovanou prohlídku a další (včetně nočních) jsou v plánu, stejně jako tématické koncerty a prohlídky hřbitovů. Na podrobný rozpis se podívejte ZDE
 
obrazek
 
Snad jste si něco vybrali a strávíte akčně makabrózní říjen!

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.