Netopýří ucho Lamia Vox

Rachmaninov, Otto Dix, Sisters of Mercy a dalších 9 skladeb ušima Lamia Vox. Thirteen tracks through the ears of Lamia Vox. Also available in English.


Už za dva týdny si svou DJskou premieru odbude v rámci PGT darkambientní umělkyně Lamia Vox. I poslali jsme jí třináctku neoznačených skladeb, aby se podělila o svůj pohled. Tady ho máte.

FOR ENGLISH VERSION CLICK HERE.


1. SKLADBA

Jasně, Rachmaninov a zrovna tahle část Concerta je moje oblíbená. Tenhle klasický klavírní kus mne doprovází už od raného dětství, protože ho hrávala moje máma.
 

 


2. SKLADBA

I druhou skladbu znám taky velmi dobře, je to "Angel Meat" od In Slaughter Natives. Tenhle track nedávno (no, v mém měřítku nedávno) jako součást desky "Cannula Coma Legio", které vyšlo na Cyclic Law roku 2014. Nicméně verze, kterou jste mi poslali, pochází z roku 1992 a je to klasika labelu Cold Meat Industry a "zlatého věku" dark ambientu. Samozřejmě je tohle album "Enter Now The World" pravděpodobně jedním z mých nejoblíbenějších v tomto žánru a je předurčeno zůstat klasikou.



3. SKLADBA

Tohle je “The Boy has built a Catacomb” od Sopor Aeternus & the Ensemble of Shadows z desky "Mitternacht" z roku 2014. Přiznávám, že jsem nikdy nebyla velkou příznivkyní této hudby, ale kapely jako on nebo Cinema Strange (které mám upřímně mnohem raději) jsou ti, kdo teď tvoří novou tvář gotické hudby. Ať se vám to líbí, nebo ne, tohle je velmi dobrý kus – minimálně co se týče hudební produkce nebo jedinečného melodického obsahu.
 



4. SKLADBA

The Devil & The Universe, jedna ze sakldeb z alba "Haunted Summer". Idea mnohonásobného živého bubnování na pódiu je velmi dobrá, zdá se, že to lidi velmi oceňují.
 



5. SKLADBA

To je "Dead End Roads" of dánských The Foreign Resort. Vlastně mne moc nebaví, nicméně "Pornography" od The Cure, ke kterým, jsou často přirovnáváni, je jedna z mých pěti vůbec nejoblíbenějších desek. Tohle mi přijde, abych tak řekla, trochu jako gotická hudba bez gotické podstaty. To je celkem typický fenomén současné doby, ať už jde o post-black metal, post-gotiku a podobné. Tvar zůstává, zatímco obsah chybí.
 



6. SKLADBA

Tenhla track neznám, ačkoliv melodicky a hudebně mi to hodně připomíná Linea Aspera nebo Pleasure Symbols. Libí se mi, jak to zní. Co je to?
 



7. SKLADBA

Tahle skladba mi zní povedomě, nicméně nemůžu si vzpomenout, co to je. Zpěv mi připomíná Atari Teenage Riot, ale ti jsou punkovější.
 



8. SKLADBA

Panejo, tenhle track (který jsem nikdy předtím neslyšela), obsahuje všechno, co nesnáším na většině gotické hudby. Ta melodie, ty nástroje, ten zpěv… achjo… :).
 



9. SKLADBA

Tohle je "Tied and Blinded" of německých Formalin. Já tuhle hudbu vlastně moc neposlouchám. Formalin jsou často přirovnáváni k oldschool kapelám, nicméně já bych řekla, že mi to víc připomíná Combichrist.
 



10. SKLADBA

Tohle je český Tábor Radost, song "Integrita". Mám fakt ráda jejich zvuk a také esoterická a theosofická témata, která tenhle projekt zkoumá. Hypnotické, hluboké a fascinující.
 



11. SKLADBA

"Lucretia My Reflection" je nemrtvá klasika anglických Sisters of Mercy. Samozřejmě, že ji znám a samozřejmě, že ji miluju. Na tom jsem vyrůstala, stejně jako s takovými kapelami jako Bauhaus, Siouxsie and the Banshees, the Cure, The Danse Society, němečtí The Fair Sex a Scarlet Masque, French Little Nemo atd. 
 



12. SKLADBA

Juno Reactor, skladba "Immaculate". Mám ráda tuhle kapelu, ačkoliv si nemůžu vzpomenout na jakékoliv konkrétní emoce, které bych s tím měla spojené.
 



13. SKLADBA

Angelspit, bláznivá kapela. Tohle nedokážu pobrat (alespoň se zapnutým zvukem), ale znám spoustu lidí, kteří to vlastně poslouchají rádi :).
 

 
Lamia Vox

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.