Kniha Kmeny se dočká televizní podoby

Už jste někdy viděli v české televizi dokument o gotické scéně? Dost možná budete mít příležitost...

Kmeny


Nejspíš by bylo zbytečné představovat na našem webu velkou encyklopedii subkultur Kmeny, ale pro jistotu – obsáhlá kniha vyšla už před třemi lety (psali jsme) a mapovala městské subkultury. Pro našince byla navíc dvakrát tak zajímavá, protože tu svou kapitolu dostala i gotická scéna. A jelikož se tento koncept zaslouženě ujal (a kniha si vyžádala dotisk, jak víte), jdou tvůrci ještě dál.

Vybraných 16 kapitol (z původních 26) se zásluhou hybné postavy projektu Vladimíra 518 a České televize totiž dočká i televizní podoby. V půlhodinových dokumentech dostanou diváci možnost nahlédnout prostřednictvím mladých režisérů třeba mezi hackery, hiphopery, vyznavače grafitti, black metalu, kulturisty či neohippies.

Důležitou otázkou tedy zůstává – dostane se i na gotiku? A vypadá to, že ano. Čili až na některých gotických akcích potkáte malý tým s kamerami, budete vědět, o co jde. A o pověst scény byste se tentokrát bát nemuseli – nejen kvůli dobré a objektivní práci, kterou crew kolem Vladimíra 518 předvedla s "Kmeny", ale i kvůli tomu, že Sanctuary.cz bude v tomto ohledu tvůrcům po ruce jako konzultant. 



 KMENY 0 – Trailer

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.