Poslední release labelu CS Industrial 1982-2010: Skrol

Pro letošek poslední titul na labelu CS Industrial pochází znovu z dílny Vladimíra Hirshe. Jde o revidovanou a remasterovanou verzi alba tria Skrol, nahraného v roce 1998 a vydaného na CD o sedm let později portugalským labelem Dagaz Music.

 

Skrol_-_Dances_and_Marches_remaster_2013

 

Titul "Dances And Marches For The Orphan Age" je přepracovanou verzi Hirschovy suity "Dances & Marches" do specifické martial-industriální podoby.Album si znovu, jak je u labelu zvykem, můžete stáhnout zdarma z Bandcamp profilu vydavatelství - ZDE.

A co o kolekci v době vydání napsal časopis Miramax?

"Soubor naplňuje svou vizi integrace kompozičních principů soudobé vážné hudby s industriálními a ambientními strukturami. Repetitivní témata zde na jedné straně vytvářejí jakési rituální schéma konceptu, jsou však nejednou zpochybňovány či kompenzovány neúplnými či zcela nepravidelnmi rytmy, vytvářejícími spolu s dramatickou stavbou alba, oscilujícím od agresivních erupcí až po intimní lyrické volání z propastné prázdnoty, jedinečnou poslechovou zkušenost. Vokály jsou v duchu tradice souboru založené na kontrastu mezi dominantním ohnivým ženským projevem, často vrcholícím v nonverbálních extatických pasážích a deklamativním, zanořeným a jakoby chladně komentujícím mužským prvkem, vše umocněno úspornými břitkými texty. V typické Hirschově digitálně-klasické instrumentaci s ostrými klávesovými dechy, smyčci, tympány a industriálními perkusivními řezy hrají významnou roli varhany, jejichž syrový zvuk působí jako hlavní hráč v existenciální  atmosféře alba. Organická jednota soundu, přesvědčivost hudební výpovědi a schopnost překročit pomyslný práh docilují vskutku transcendentálního zážitku. Album bylo remasterováno Vojtěchem Haňkou, členem původní sestavy děčínských noise-industrialistů VO.I.D."

 

Tracklist "Dances And Marches For The Orphan Age":

1.  Teorema

2.  Absolution

3.  Heights Of Despair

4.  Cruciform

5.  Eleison

6.  Discordia Orta

7.  Iob 03

8.  The Sign Reanimated

9.  Antifuga 74/148

10.  Abysm

11.  Decline And Fall

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.