Report z Fangs on Fur a Batsave

Aneb jak si s pravými kalifornskými deathrockery udělat Silvestr pár dnů před Silvestrem.


A to jsme si původně říkali, že letošní pořadatelskou sezónu zařízneme 28. listopadu s The Exploding Boy. Cha! Jenže pak se objevila možnost dostat do České republiky jméno, o které jsme stáli už hodně dlouhou dobu, ale u nějž nám logistické božstvo dosud nebylo nakloněno. Sice se nám nejdřív 28. prosinec zdál jako nepříliš šikovné datum, ale Fangs on Fur jsou Fangs on Fur. Tak teda jo.

Naštěstí se v poslední prosincový pátek už chvilku po zvednutí mříží začaly do klubu trousit první známé firmy a s jejich narůstajícím počtem se úměrně zvětšoval i hřejivý pocit "dneska-to-bude-party". Klasický Batsave gang, doplněný i skvadrou dosud neznámých tváří, se aktivně zapojil do dění už během úvodního DJ setu Batsave crew (tentokrát hraného zvláště od podlahy). Pranic tanečníkům nevadilo, že najednou bylo jedenáct večer a kapela, která právě v tuhle chvíli měla začínat, se z procházky za krásami noční Prahy jaksi ještě nedostala zpátky do klubu. 


V půl dvanácté už ale byla čtveřice nastoupená na značkách, vystylovaná jak Kalifornie káže. Od baru a z temných koutů vylézá zbytek návštěvníků a my vidíme, že je plno. Do více než osmdesátky těl se zařízly první mrazivé tóny F Boyovy vyhrávky zlověstné "Fire", F Girl se proměnila v deathrockovou bosorku a mohlo se jet na plný plyn. Dobrý zvuk umocnil syrovou punkovou energii setu, tlačenou pány z koncertní rytmické sekce, a pokud si někdo nebyl jistý, kam to dneska vlastně vlezl, hned druhá "Dead or Alive" ho direktem jasně usadila na své místo. Kolega Beowulf na to má termín, že "to bylo takový vyjasněný, bez skrejvaček." A vskutku, v nejlepším slova smyslu tomu tak bylo.

Fangs on Fur

Tedy ono se vepředu vlastně nijak zvlášť divoce nepogovalo, ale k výměně energie na kratičké trase pódium-parket docházelo poměrně neoddiskutovatelně. Pravda, experimentální kytarová vsuvka klidně mohla být o něco kratší. Ale na druhou stranu je třeba respektovat, že kapela nemůže hrnout téměř punkově podané hitovky typu "Fangs on Fur" jednu za druhou a je potřeba občas i zvolnit. Jinak je ale formaci potřeba přiznat snad všechny atributy, které dělají dobrou kapelu dobrou kapelou – vychytaný zvuk jednotlivých nástrojů, muzikantsky sešlápnutý a dobře zahraný set, s přehledem zazpívaný, výrazná a přitom poctivá image a okamžité propojení s publikem až k závěrečné "El Conquistador". Tohle všechno nám Fangs on Fur nanosili až pod nos a vyčarovali z Batsave jeden z pro nás nejlepších mejdanů roku 2018.

Svůj podíl na tom samozřejmě měly i následující DJ sety, které nás vzaly gotikou k synthwave a zase zpátky, a také nekompromisní odhodlání návštěvníků bavit se prostě do plnejch. A všechny ty ztracené, rozbité a zapomenuté věci, pot a krev na rukách i v obličeji (naštěstí bez slz), hlášky ze zaplivaných pajzlů Tijuany, kořalková smršť a vůbec události, které se udály na parketu/u baru (i na něm) a prostě všude po FAMU, z toho udělaly prvotřídní rozlučku s rokem 2018. Zkrátka nespoutaná party, na kterou by kluby jako Batcave nebo CBGB v době své největší slávy byly právem hrdé. Rok 2018 tedy pro nás jasně skončil 28. prosince. Díky moc za to a party hard i v novém roce! A pokud jste Fangs on Fur prošvihli, můžete to napravit 13. ledna v Brně. Rozhodně to stojí za to!

Fotogalerie

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

... perfektní mejdan !!! Jsem moc ráda, že jsem jela - stálo to fakt za to !!!
To bylo báječné nadělení! Díky za to! A ještě dodám, že 13. ledna budou hrát i v Brně. Takže si to nikdo nenechte ujít, kdož jste z Moravy.
No jasně, jak mi tohle mohlo vypadnout! Díky moc za doplnění, Nebožka, jdu to přidat i do samotnýho článku... to jsou určitě přesně ty mozkový buňky, který padly v pátek ve FAMU a teď mi chyběj...:D
pan kolega B má ten termín inspirated by LFH, ale klidně, proč ne takhle ; )
hh jasne ze jo.. :D a ja to ani nikdy nevydaval za svoje moudro.. ale je to proste dobry.. #bzenec
hh jasne ze jo.. :D a ja to ani nikdy nevydaval za svoje moudro.. ale je to proste dobry.. #bzenec
To prosimpěkně potvrzuju, pan kolega si nikdy neárokoval autorství týhle hlášky, jen jí prostě rád používá a většinou se hodí, tak jsem si ho dovolil parafrázovat :)
Já z toho mám velkou radost, i když jsem tam nebyla! Takhle maj pořádný mejdany vypadat. <3

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.