Report z Death in June

di6_praha12_sMinulý týden aby se člověk rozkrájel, když chtěl stihnout všechna zajímavá vystoupení, která se v Praze objevila. Pokud jste prošvihli neofolkový večírek s Death In June, kolega Beowulf vás na něj alespoň zprostředkovaně vezme ve stručném reportu. Děkujeme!





 

Téměř přesně po roce k nám opět zavítala neofolková šlechta Death In June a volba místa konání znovu padla na útulný studentský klub K4 v pražské Celetné ulici. Jako první předskokan se zhruba v půl deváté představil pražský ambient-industrialní projekt STOR. V klasicky tříčlenné sestavě, tentokrát však bez videoprojekcí, naservíroval solidní hlučnou nálož, kdy na sebe největší pozornost strhával vokalista Vermin.

Druhým vystupujícím byl maďarský apokalyptický folk Larrnakh. Trojice ve složení housle, baskytara a španělská kytara se prezentovala, stejně jako na starších vystoupeních u nás, melodickými skladbami s příjemnou atmosférou. Jedinou novinkou byla poslední (nová?) skladba, nesoucí se spíše v ambientním duchu. Povedený předkrm před hlavním chodem.

larrnakh_praha12

Před jedenáctou hodinou se konečně na pódiu, vyzdobeném duhovou vlajkou a stříbrným totenkopfem, objevují tradičně zamaskovaní Death In June a stejně jako tomu bylo před rokem je úvod ve znamení nekompromisní perkusní smršti, kdy zazněl i loňský otvírák Till the Living Flesh is Burned.

Po odložení masek se slova ujímá klasická kombinace španělské kytary a perkusí. Koncert jako takový byl prakticky stejný jako loňský, kdy dvojice Douglas P. a John Murphy do publika „prali“ jednu skladbu za druhou s „rockovou“ energií. Došlo i na hitovky jako All Pigs Must Die, Little Black Angel, Rose Clouds of Holocaust a mnoho dalších. Krátce před půlnocí vše končí.

Publikum si však nakonec vytleskalo alespoň jeden přídavek, ve kterém zazněly třeba skladby Heaven Street či C'Est Un Rêve. Po něm celý neofolkový svátek utichá. Spokojení návštěvníci se rozchází do svých domovů či ještě nakupují nějaký ten suvenýr.

Asi největším kazem akce (hlavně pro pořadatele) byla viditelně menší návštěva než před rokem. Nejspíš na to měla vliv kombinace faktorů jako souběžný koncert The Young Gods, „málo Němců“ :) či fakt, že loni táhl koncert po desetileté pauze přece jen více.

Fotky jsme si půjčili z Facebookové události akce. Díky! 

di6_tydk

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

heilige, jeste dalsi faktor mensi navstevnosti, je nase temne evropske zimni pocasi a vetsi vyskyt nachlazeni, chripek a angin. Priste Death in June nejlepe v cervnu ano? :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.