Hlas Bratrstva Luny přichází s projektem Problem XΠl

Poslechněte si gothrockové "Proroctví" z dílny Matěje Lipského.

Pokud sledujete dění kolem tuzemských trubadúrů Bratrstvo Luny, mohli jste zaznamenat čilou aktivitu některých členů kapely. Zpěvák Matěj Lipský (aka Maestro Xpíl) se totiž rozhodl založit vlastní projekt Problem XΠl a s pomocí bubeníka Kobdzeye v něm dát prostor své lásce k postpunku, gotickému rocku a minimalismu.

Sám Matěj to komentuje slovy: "Bratrstvo Luny je projekt textaře a performera RX Tháma. Realita je taková, že zpívám jeho velice košaté texty a nemám prostor pro vlastní sebevyjádření, sdělení vlastních myšlenek a vlastního pojetí gotiky. Navíc v Bratrstvu zpívám skladby jiných autorů, které jsou pro mě často o kompromisech (nutno dodat i pro ně). Ale beru to tak, že to není můj projekt a v Bratrstvu jsem letitý host. Otázka zní, jak by zněly moje vlastní texty ve vlastní hudbě? Odpovědí budiž tento projekt." 

Singl "Proroctví" je první vlaštovkou z chystané debutové desky výmluvně nazvané "Ad Radices Tergum" – tedy zpět ke kořenům. Fanoušci Bratrstva Luny se ale nemusí bát – oba členové Problem XΠl budou i nadále součástí kralupského uskupení v těchto dnech natáčejí avizovanou desku "Clamare".

A teď už nechme znít Matějovo "Proroctví".


Problem XΠl - Proroctví

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.