Dvojitá oslava dvacetiletého výročí gothic rockových hvězd

xiiiikon_sV pondělí 6. června čeká Prahu gothic rocková událost roku. Vůbec poprvé do České republiky zavítá australský kult Ikon za doprovodu domácí legendy XIII. století. Společný koncert proběhne v Lidovém domě Kbely a bude důstojnou oslavou 20 let fungování obou formací. Těšit se můžete na výjimečné sety obou skupin, křest výběrové kompilace XIII. století „Rituál“ a další překvapení.



 

Představovat našincům legendu českého gothic rocku XIII. století by bylo nošením netopýrů do jeskyně. Hudba dětí noci z mystické Jihlavy uhranula za dvě dekády let existence úctyhodný počet posluchačů nejen v Čechách, ale po celé Evropě (zejména v Polsku má hudba Petra Štěpána a jeho družiny velké množství kultovních příznivců). Formace, která roku 1990 povstala na troskách postpunkových Hrdinů Nové Fronty, o sobě dala vědět již o dva roky později průlomovou deskou "Amulet" (1992), na které představila svůj sehraný, atmosférický pohled na gothic rockový žánr.

Následující hudební klenoty "Gotika" (1994), "Nosferatu" (1995), "Werewolf" (1996), "Ztraceni v Karpatech" (1998), "Metropolis" (2000), výběrovka "Karneval" (2001), "Vendetta" (2004), kompilace rarit "Vampire Songs - Tajemství gotických archivů" (2005), návratová řadovka "Dogma" (2009) i loňský živák "Nocturno" působily jako jednotlivé kamínky, které postupně uvolnily obrovskou lavinu zájmu o tuto vlajkovou loď české gothic scény, nezasaženou módními a mediálními vlivy.

Znovuobnovení XIII. století před třemi roky nadchlo všechny věrné fanoušky formace a stalo se bezpochyby jednou z největších událostí na české gothic rockové scéně v poslední době. Parta okolo charismatického Petra Štěpána v pondělí 6. června pokřtí dvoudiskovou výběrovku „Rituál“. Těšit se můžete i na skladby, které v playlistu XIII. století jen tak nenajdete.
 


XIII. století – Katakomby


Jako speciální host večera poctí Lidový dům ve Kbelích svou návštěvou slavní Australané Ikon. Zpívající kytarista Chris McCarter a basák Dino Molinaro před dvěma dekádam zaseli do zaplevelené domácí scény vitální gothic rockové semínko. Během let si dvojice získala silné postavení nejen doma, ale především v Evropě. Na pódiu se Ikon střetli s takovými hvězdami jako The Sisters of Mercy, HIM, Death in June, London After Midnight nebo The Mission.

Svou jedinečnost stvrdili i velmi povedenými předělávkami Joy Division, The Cure nebo Kraftwerk, které se staly ozdobami žánrových kompilací. Není divu, že dvojice nezapomíná na letošní výročí, ke kterému připravuje řadu speciálních aktivit. Znovu vydává první řadové desky a v rozšířené čtyřčlenné sestavě se vypravuje na výroční evropské turné. Je nám proto ctí, že jednou ze zastávek turné může být i pražský koncert.

 

 


Ikon – Torn Apart


Pokud patříte mezi příznivce charakteristické gothic rockové atmosféry a zvuku, neměla by vám tato hudební slavnost, umocněná navíc dvojitým 20letým výročím obou vystupujících, jedinečností křtu bilančního dvojalba XIII. století a českým koncertním debutem australských gothic rockových hvězd IKON. Živá produkce začíná již v 20:00, aby návštěvníci akce pohodlně stihli poslední spoje, aniž by museli obětovat konec vystoupení hlavní hvězdy.

Vstupenky seženete v našem předprodeji (190,- Kč), v síti Ticketstream (210,- Kč), nebo na místě za 250,- Kč.

Ikon (AUS), XIII. století: 20 Years of Gothic Life
6. června 2011 (od 20:00)
Praha, Lidový dům Kbely (Toužimská 244)
Vstup: 190,- Kč předprodej Sanctuary / 210,- Kč předprodej Ticketstream / 250,- Kč na místě

 

 

 

 

XIII.století a Ikon v Praze

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Nevíte náhodou někdo co plánované DVD nahrávané loni v Budějovicích?
Prý ten chlap co to DVD má vyrobit, tak má moc jiné práce. Ale tuhle verzi jsem slyšel někdy v únoru, takže bůhví jak to teď vůbec vypadá... :-( Zkusím se pozeptat.
Počkej si. Již brzy se na těchto stránkách dozvíš více....
Im proud to have a band from my hometown Melbourne AUstralia - playing over in europe! I do miss seeing Michael Aliani play with them - he wrote some fantastic music - but admit the band still plays very well and does a great performance :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.