Report z koncertu Lacrimosy (Krakow)

lacrimosa_logoJak vypadal první evropský koncert aktuálního turné Lacrimosy, o tom se dočtete v následujícím reportu.

 

 

 

 

 

 

 

První koncert evropského turné k aktuálnímu albu gotické legendy byl naplánovanán na pátek 28.8., 19:30 do Krakovského klubu Studio, kde již motiv obalu Sehnsucht tvoří na obrovské plachtě pozadí scény.


Pokud ne přesně podle švýcarských hodinek, tak krátce po avizované půl osmé se rozeznívají tóny Lacrimosa theme, které neodolatelně táhnou zatím korzující, občerstvující se a merch nakupující skupinky k rohovému pódiu Krakovského klubu Studio. Početné fanynky mohl poněkud vyděsit zpěvák Tilo Wollf, který se v této písni se zpěvem místo na podiu zjevil před zeleným pozadím na LCD obrazovce. Tolik k turné otvírající Die sehnsucht in mir z posledního alba, která Tilovi připravila bouřlivé uvítání před Alleine zu zweit. Následovaly další známé kusy Durch Nacht und Flut a Schakal, které dav dostaly do té správné nálady. Dále servírované „nové“ skladby A player for your heart (jenž chytila u srdce, když se Tilo se chytil kláves a Anne mikrofonu) a Mandira Nabula už padaly do nadšeného davu. Klasické Alles Lüge a Der Morgen Danach vystřídala Lichtgestalt, následovaná Halt mich a „novinkou“, duetem Der Tote Winkel a další „Anninou skladbou“ Not every pain hurts. Kromě publika se evidentně baví i účinkující, v Copycat Anne tančí po pódiu a Tilo svítí do publika reflektorem. Pro některé možná „vlajková píseň“ Lacrimosy, Stolzes herz byla ozvláštněna máváním vlajkou s logem nad hlavami diváků a zakončila základní část setu. Prvním přídavkem byly Call me with a voice of love, ve které se Tilo ujal trubky (tedy naživo provedená special edition skladby), Ich bin der Brennende Komet a Ich Verlasse heut dein Herz. Po druhém a o něco delším potlesku zazněla jako druhý přídavek „nová píseň“ Feuer. Po necelých dvou hodinách nekompromisní rozsvícení v sále rozehnalo hloučky porvat se o zbylý merch a místa u baru.
Z aktuálního alba zaznělo 7 písní, i když chyběla například někdy přidávaná A.U. S. (Ačkoli jednotlivé setlisty proběhlých zastávek turné se víceméně neliší).

 

lacrimosa_krakow

 

Jistý je příklon k „metalovějšímu“ zvuku s větším použitím kytar, jehož nástup byl patrný už na předchozím počinu Lichtgestalt. Ať to na CD působí jak chce, naživo to rozhodně není chyba a koncertně to docela dobře funguje. Drobnou vadou na jinak dobrém zvuku byly někdy do zbytku zapadající zpěvy (zvlášť špatně na tom byl hlavový mikrofon Anne) a to, že se Tilo nesnažil vyzpívat vše různými způsoby jako na CD (platí pro některé starší skladby). I přes ničím z průměru nevybočujícího nasvětlení byla jasně vidět energie kapely, což publikum náležitě ocenilo.


Osobně mi trochu chyběla předkapela, která by jak trochu nakopla ze startu lidi, tak posunula zasednutí k baru o nějakou to hodinku později.


Rubrika Sanctuary drby:
Komu nebylo z promo fotek jasné, že se Tilo ostříhal (spíš nechal ostříhat, ale nehrajme si se slovíčky, výsledek je stejný), je to vskutku tak. P.S. charisma oběma zůstalo, s kratší sukní Anne možná na jedné straně ústředního dua mírně vrostlo.

 

lacrimosa_krakow_2

 

Setlist :

1. Lacrimosa Theme
2. Die Sehnsucht In Mir          
3. Alleine Zu Zweit
4. Durch Nacht Und Flut
5. Schakal
6. A Player For Your Heart
7. Mandira Nabula                   
8. Alles Lüge
9. Der Morgen Danach
10. I Lost My Star in Krasnodar
11. Lichtgestalt
12. Halt Mich                          
13. Der Tote Winkel
14. Not Every Pain Hurts
15. Copycat
16. Stolzes Herz
--------------------
Call me with a voice of love
Ich bin der Brennende Komet                    
Ich Verlasse Heut' Dein Herz

---------------------
Feuer

 

(Použité fotografie jsou ze serveru Rockmetal.pl. Díky!)

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

A kolik tam bylo zhruba lidi? Fotky jsou z Varsavy, kde Progresja vypada slusne plne...
playlist vypadá luxusně, když tohle předvedou v Berlíně, budu spokojená. <br /><br />A propos - nepřidáte se někdo ?<br />zatím jsme jen dva vojáci v poli ...
ja moc dobry v odhadovani nejsem, ale minimalne bych to tipoval na 500 lidi. a nejake fotogalerie od lidi jsou, ale z warsawy toho bude vic, ten vikend se jim kryl s tim moonfog festivalem. <br /><br />siouxie: kdyz sem se dival na ruzne playlisty toho turne, tak v tom jsou minimalni zmeny, jak uz je snad psano vyse (max dostanete nejaky pridavek navic), takze preju prijemny zazitek.
Ve Vídni to byl super koncert, ale vedro k zdechnutí.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.