Filmům Pet Sematary a Godzilla hrozí nové filmové zpracování

Časy autorských hororů jsou asi definitivně pryč. Namísto nich nám hrozí tupá devalvace starých kultů, které jsou přešívány do současné multiplex-friendly podoby a podávané jako něco nového. Uvidíme, jaký osud potká remake osmdesátkové klasiky "Pet Sematary", VHSkového hitu o kocourech vracejících se z hrobu, který chystá v těchto dnech studio Paramount. Scénáře se ujal Matthew Greenberg, autor podepsaný za pokulhávajícím haunted-hotel snímkem "1408", na dostatečně proškoleného režiséra se teprve čeká. O dalších filmařských inspiracích v Kingově literární tvorbě jsme vás informovali nedávno v této novince.

Za zmínku ale stojí jistě také, ještě obávanější, remake japonského kultu nad kulty - nemotorné dinosauří potvory "Godzilla". Poslední pokus předvést toto legendární monstrum z východu západní kultuře, verzi z roku 1998, máme ještě docela živě v paměti i s jejími nedostatky. Proto si také britský filmmaker Gareth Edwards, jak nedávno prozradil na serveru Shocktillyoudrop.com, plně uvědomuje, na jak křehké půdě se při snaze o vytvoření nové verze pohybuje. V očích nedůvěřivých fanoušků ho alespoň ospravedlňuje fakt, že jako velký příznivce japonské kinematografie a sci-fi 60. a 70. let má ke zpracovávanému tématu dostatečný respekt. Ewdwards vloni debutoval na filmových plátnech snímkem "Monsters" a podle dosavadních informací by "Godzilla" měla znovu vstoupit do kino sálů v příštím roce.

 

pet-sematary1

 

 

Zdroj: http://www.nme.com/movies/news/pet-sematary-reboot-becomes-latest-stephen-king-a/204390, http://www.nme.com/movies/news/gareth-edwards-discusses-godzilla-remake/204388


mohlo by vás také zajímat

Komentáře

hnus no.. na to by snad meli udelat zakon.. filmum od roku 95 se nesmi delat remaky
ono sice predelavani patri neoddelitlne k dejinam filmu od pocatku (s vetsimi i mensimi uspechy), ale vetsinou bylo spojeno s promyslenejsi vizi, nez jen "co by jeste mohlo hodit aspon par babek".

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.