Ron Howard chystá adaptaci Kingovy "Temné věže"

Jen před necelými dvěma týdny jsme vás na stránkách Cz Sanctuary informovali (bylo to tady) o filmařském záměru znovu natočit horror "Ohnivé oči" velekněze současného děsu Stephena Kinga. A jak to tak vypadá, těší se tento autor opravdové filmařské renesanci, neboť se režisér Ron Howard (např. Apollo 13, Šifra mistra Leonarda, Duel Frost/Nixon, Andělé a Démoni) nechal slyšet, že by si rád posvítil na dosud nezfilmované mistrovo dílo.

A nechystá se na zrovna malé sousto, ale rovnou na celou sérii sedmi knih "Temná věž", na níž si kvůli obtížnosti předlohy mnoho filmařů už několik let marně láme zuby již ve fázích příprav. Howard se ovšem výzvy nebojí a mohl by tak být opravdu prvním, komu se tuto látku podaří převést na filmová plátna. Vypomoci by si měl unikátním režisérským přístupem k celé Kingové sérii – trojicí celovečerních filmů a dvěma televizními sériemi, vysílanými mezi premiérami jednotlivých snímků v kinech.

Sám k tomu říká: "Z filmařského pohledu mne čeká tuna věcí, které jsem nikdy předtím nedělal. Hrozivá fantasy s prvky horroru a opravdového strachu, břemeno na bedrech postav, které je téměř hmatatelné – to všechno potřebujeme dostat na plátno. Něco podobného, jako se podařilo s Kingovou 'Zelenou Mílí' a 'Vykoupením z věznice Shawshank', z nichž horror a napětí nenápadně kape na každém kroku. I multimediální přístup je pro mne zcela nový, ale spojení filmu a televize zní velmi, velmi zajímavě. Navíc si to předloha zaslouží – je tu celý svět plný odkazů, knihy a grafiky... Už jenom konverzace se Stephenem je neustálý vývoj materiálu. Je to velmi vzrušující..." 

Další informace budeme i nadále sledovat.


 Stephen King – The Dark Tower


Zdroj: NME.com (Ron Howard adapting Stephen King's 'The Dark Tower')

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

super novinka - jako veliký Kingův fanda se velmi těším ... :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.