Další rok za námi...

CzSanctuaryDo konce roku 2009 zbývají už jenom hodiny, a tak určitě nezaškodí se ve stručnosti ohlédnout do nedávné minulosti a společně s pár stylovými legráckami vyhlížet nový rok.








Pokud bychom měli z pohledu CZ Sanctuary shrnout končící rok 2009 dvěma slovy, byly by to "opravdu příznivý". Nejenže se nám podařilo úspěšně přežít dalších 365 dní, ale zvládli jsme je využít poměrně aktivně  - předělali jsme web, spustili novou verzi s novinkami a průvodcem (Sam), navštívili a podpořili spoustu koncertů, festivalů a parties (na části z nich zahráli i jako DJs), neustále rozšiřovali svůj merch, poslechli spoustu desek, udrželi tradici našich vlastních večírků (Postapo Party, Zombiewalk, Prague Gothic Treffen, Gothic Brandejs, apod.), přihodili pořádání pár koncertů (Brilig, The Eternal Fall, 25 let L´ahké Múzy), navázali spoustu nových přátelství a spoluprací, a především napsali deseti(sta?)tisíce slov.

Na webu jako takovém jsme v průběhu tohoto roku k této chvíli publikovali celkem 1080 novinek (tzn. zhruba tři novinky denně - Nephilim se činil), 118 krátkých příspěvků v "Aktuálně z redakce" a v neposlední řadě 187 regulérních článků (tedy přibližně tři a půl článku týdně). Ty zahrnovaly například 54 pozvánky na akce, 46 reportáží, 32 recenzí desek (především Pavel Zelinka), nebo 25 rozhovorů, v nichž jsme letos vyzpovídali taková jména jako Ben Watkins (Juno Reactor), Olli Wisdom (Specimen), Alec Empire, Chris Corner (IAMX), Ronny Moorings (Clan of Xymox), Ronan Harris (VNV Nation), Tony McCormack (Inkubus Sukkubus), Jerome Reuter (Rome), Sascha Konietzko (KMFDM), Peter Spilles (Project Pitchfork), mapovali jsme i comeback Vanessy, a další a další. Letos jste navíc mohli vyhrát desky a vstupy na koncerty v 35 soutěžích. Paesant nafotil 30 fotoreportů (což je hromada fotek), na našem Youtube jste si mohli prohlédnout i 138 nových videí (převážně reportů).

Nejčtenějšími články za rok 2009 jsou "Historie české gotické hudební scény - II.díl" (3904 přečtení), "Trochu jiný pohled na módu gotické subkultury (Oldschool = základ) - Díl druhý" (3631 přečtení) a "Prague Gothic Treffen 4 – Unite!" (3102 přečtení). Mezi novinkami vládne "14.2.09: Praha se dočkala klubu s gotickou muzikou" (neuvěřitelných 5035 přečtení), "23.7.09: Podívejte se na nový videoklip XIII.století" (1948 přečtení) a "16.7.09: Psyclon Nine vydají novou desku" (1706 přečtení).

Těšit se ale můžeme i z dalších výsledků - nejenže jsme v říjnu tohoto roku oslavili zdvojnásobení návštěvnosti a 200 000. návštěvníka, ale podařilo se i ustavit naše nové návštěvnostní rekordy - zaprvé počet návštěv za den, který 11. prosince činil vynikajících 1069 přístupů, a za druhé počet návštěv za týden, který v tomtéž odbobí překročil 5000Nejsilnějším měsícem co do návštěvnosti je tedy navzdory vánočně-silvestrovskému útlumu prosinec, kdy se k 11:30 dne 31. prosince 2009 na náš web podívalo 14 741 návštěvníků (toto číslo by ještě mělo do půlnoci o něco narůst).

Seskládání všech těchto faktů k sobě nás samozřejmě naplňuje příjemným pocitem, za který bychom Vám, našim čtenářům, chtěli poděkovat. Stále si totiž uvědomujeme, že jste to právě Vy, kdo dává naší práci smysl, a kdo nás motivuje zkoušet nové a nové cesty. Rádi se tedy upisujeme, že i v příštím roce budeme aktivně mapovat zahraniční a podporovat tuzemskou gotickou subkulturu. Zvláštní dík patří všem, kdo v uplynulém roce vynaložil vlastní energii na podporu našich aktivit, ať už článkem, zakoupením merche, nebo účastí na některé z našich akcí - vážíme si toho a počítáme s Vámi i do dalšího roku ;)!

Těšíme se tedy na viděnou nejen na našich stránkách, ale i na akcích, které s sebou rok 2010 přináší - a že jich bude! Kromě toho Vám samozřejmě přejeme hlavně spoustu "řádně temné" hudby...


Jan Terri - Get Down Goblin

...hromadu zábavy mimo kluby...


Goth Holiday

...a nezapomeňte se chovat zodpovědně i k naší planetě - máme jenom jednu.


Rockcorps Gothic

Ostatně, nejedna celebrita už objevila kouzlo gotické scény... (by Freakingnews.com)

Klikněte pro zvětšení

Zkrátka vše nejlepší do roku 2010, ať je nejméně tak příznivý, jako ten letošní!

Vaše CZ Sanctuary

P.S. Podrobnější ohlédnutí za hudebním rokem 2009 nejen očima redaktorů Cz Sanctuary, ale i samotných muzikantů čekejte již brzy.

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Tohle bude zajimavej rok, konečně se stanu profesionálnim vojákem jak už o tom pár let s nim :-)<br /><br />takže ať se všem splněj jejich sny !
Kluci, dekujeme za vsechnu vasi snahu a to neutuchajici nadseni s kterym jdete do vseho co podnikate a s kterym to tu vedete jen a jen k lepsimu. Mam neuveritelnou radost ze jsem zase zpatky taky a mohla jsem byt svedkem alespon zlomku toho nejlepsiho z roku 2009...a nemuzu se dockat vseho co nas ceka v 2010 x). Jen tak dal a vse nejlepsi do Noveho roku i Vam x)
Presne tak, do noveho roku nemene uspechu , fandime Vam a dekujeme =)
V prvom rade by sme chceli poďakovať všetkým členom Sanctuary za ich dlhodobú spoluprácu s nami a hlavne za skvelú organizáciu nášho pražského koncertu 10.10.2009 !!!Záznam z tejto výbornej akcie si môžete pozrieť v časti Videa na našho novozaloženom profile na BandZone.Takže priateľom z Sanctuary prajeme všetko dobré do roku 2010 a veríme,že sa opäť stretneme v Prahe na niejakej spoločnej akcii!<br />Srdečne zdravíme zo Slovenska!Gudrun&LAHKA MUZA&HIEROS GAMOS
Všem moc děkujeme za přání, doufáme, že letošek bude stejně vydařený a bude tedy dostatek kvalitních příležitostí se potkávat ;-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.