Mexický tvrdě elektronický kult opět vezme Prahu útokem

Hocico, H.EXE  a Accessory už v pátek 24. dubna rozdupou Rock Café.

Už dva roky uběhly od doby, kdy latinskoamerický elektronický nářez Hocico vůbec poprvé zválcoval Českou republiku. A protože veleknězům vzteku Erkovi a Racsovi leželo Rock Café u nohou, pánové oslavili dvacet let na scéně a ještě chystají novou desku, je nejvyšší čas si krvavé hody zopakovat. 

Zakladatelé žánru „aggrotech“, čerpajícího z odkazu raných industriálních formací typu Skinny Puppy a energie mexických hardcore punkových kapel, právem platí za vrchol tvrdě elektronické pyramidy, který v zahraničí vyprodává haly pro tisíce oddaných fanoušků. A vy si můžete 24. dubna  v Rock Café zopakovat jeden z nejsilnějších elektronických zážitků, které kdy v našich končinách byly k vidění.


Hocico – Altered States (live)


Kromě průřezu toho nejlepšího, co tito tvrdě elektroničtí průkopníci vydupali za dvě desítky let z krve a prachu mexické hudební scény, se navíc můžeme těšit i na novou tvorbu Hocico. Tu představuje čerstvý singl „In The Name Of Violence" podle kterého se dá soudit, že se Erk a Racso vrací zpět ke kořenům – k nekompromisní řežbě svých raných prací, které před dvěma desítkami let ustanovily vládu nového hudebního řádu.

A pozor – tentokrát budou rozlíceným Mexičanům dělat společnost hned dvě zajímavá zahraniční jména, která, jak věříme, potěší plechová srdce nejednoho elektronika. 

Jako první odehraje své premiérové pražské vystoupení ceněný polský harsh electro mazec H.EXE. Trojice si během svého nedlouhého působení od roku 2010 stačila vybudovat oddanou fanouškovskou základnu nejen doma (proto na Castle Party zahráli už dvakrát), ale i v zahraničí. Ostatně, platí i za aggrotechové miláčky Brna a Bratislavy.

H.EXE – Time of Contempt

Hudba trojice se navíc kromě dvou dlouhohrajících desek a dvou EPček objevila třeba i na výběrové kompilaci "Endzeit Bunkertracks 6" elektronického velkolabelu Alfa Matrix, výběrovce německého gotického magazínu Side-Line a podobně. Zkrátka, pověst jedné z nejznámějších a nejrespektovanějších polských harsh/dark electro kapel v případě H.EXE rozhodně nepřehání.

Mezi dvěma nelítostnými masakry přijde v Rock Café na řadu i tak trochu jiná tlaková elektronika. Vůbec poprvé totiž zahrají v České republice cenění němečtí Accessory.

Electroindustriální matador Dirk Steyer působí na temné scéně už dvacet let, má za sebou velká turné třeba s And One, Terminal Choice nebo právě Hocico, a na kontě sedm ceněných desek (od roku 2001 navíc vydávají u samotných Out of Line). To hlavní ale v případě Accessory jsou živé koncerty, při kterých zvládnou jenom ve dvou hráčích rozlítit taneční parkety, že se potí i stěny. Ostatně, 24. dubna se o tom přesvědčíte sami.

Accessory – Shout it Out

Tři země, tři řádně ostré elektronické chody – přijďte si je nechat naservírovat 24. dubna do Rock Café!

HOCICO (MX), Accessory (D), H.Exe (PL)
24. dubna (start 20:30)
Praha, Rock Café (Národní 32)
Vstup: 350 Kč předprodej (Rock Café, + poplatky (Ticketstream a Eventim) / 450 Kč na místě

Hocico

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Kolik času vyjde na Accessory? Hocico jsou za zenitem, ale Accessory tu nikdy nehráli... Kouří se dole? Mám pocit že při Krupps se nekouřilo.
Díky za názor ;) Accessory budou hrát jako druzí, jejich set bude cca 45 minut. Přesný časový plán zveřejníme během čtvrtka. Kouření bude povoleno pouze v předsálí, v sále bude zákaz kouření.
tvrdě elektronický ?? když si odmyslíš ten vokál tak je to takovej celkem normální (goa)trance. skutečně tvrdou elektronikou nazývejme spíše jiné věci.
zas někdo chytrej. tak nám řekni, co je to ta pravá tvrdá elektronika ty goatrance václave klausi (:
mohl/a bys vědět sám/a. a nepodsouvej pls zbytečně výroky. tedy nikoli "ta pravá" ale "opravdu tvrdá". a že to neni poměrně obyčejná popová tucka s trochu drsnějším zpěvem k tomu? ale je. no a co?
tak který jsou ty tvrdý kapely?!
začni Berzerker ; >
to je podle tebe elektro? (: je vidět že se v muzice vyznáš (:
ne-vy-znám ;-)
Pouppée Fabrikk
nějaká ta /slovy zorana/ "tvrdší netaneční elektronická hudba" jsou z jedný strany imho třeba Mulk nebo Noisebazooka ale to sou pořád ještě slaďoučký ukolíbavky pro nejmladší mimina. ty real krutobestie jsou od toho ještě o řády dál. ale to sem už miláčku skutečně vůbec nepatří ;+)
2 Amigos.
Clinic Of Torture
Clinic of Torture souhlasím, ale ještě bych přitopil směrem ke Streicher, Whitehouse, Torturing Nurse, místy i Merzbow, Prurient, Genocide Organ, Bizzare Uproar, Deathkey...ale u tvrdosti je to složité. Něco jsou extrémní zvukové frekvence (Whitehouse) něco zase naprosto nihilistický přístup a zvrhlé ideje (Control Resistance) a někdy třeba celková útočnost (Brethren)...
je to tak
Achjo, ty tvoje vecny Deathkey. ;D
Já vim....ale je to čistá rachotící nenávist...ta zloba, co z toho leze je fascinující...
lineup večera: 19:30 - doors open 20:30 - 21:00 H.EXE 21:15 - 22:00 Accessory 22:15 - ????? Hocico
Hocico za zenitem ... možná jsou, ale málokterá banda mě baví nepřetržitě 15 let a o to víc mě mrzí že to dneska asi nestíhám :/ a Accessory ... ty jsme kdysi s Tranďákem několikrát viděli v reichu právě jako předskokany hocičo a dlouho jsme se tak nezasmáli :) doufám že dneska nevynechaj ty svoje synchronizovaný tanyny v blikajících tričkách :) to by byla fakt škoda :) tak přeju ať se koncert vydaří

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.