Vyrovnat se s všedními hrůzami pomůže nová deska Vision Video

Brzy vyjde dlouhohrající novinka amerického goth projektu.

Zhruba před rokem začali Vision Video nenápadně trousit singly, kterými si chystali svoje fans na vydání v pořadí třetího dlouhohrajícího alba, které oficiálně vychází právě dnes pod jménem "Modern Horror". Nakonec bylo postupně odhaleno šest z jedenácti položek a jistou představu si tak člověk mohl udělat.

Dusty Gannon, Emily Fredock a Ryan Houchens spojili síly s producentem Benem Allenem (Erasure, Animal Collective, Deerhunter) a výsledkem je dosud nejtvrdší a nejmasivnější zvuk v diskografii kapely. Není to náhoda. Gannon totiž do materiálu promítl svoje životní zkušenosti a jako válečný veterán z Afghanistánu a bývalý hasič a záchranář má ke stavu dnešní společnosti a systému rozhodně co říct.

Frontman kapely je navíc dloholetým fanouškem hororů a všechny svoje pocity a frustrace se pokusil vyjádřit v temných obrazech a metaforách. Název alba navíc pomrkává po jedné z Dustyho oblíbených písní "Modern Love" od Davida Bowieho. Snaží se vykreslit paralelu mezi hororem a láskou - dvěma silami protichůdnými a zároveň hluboce propletenými. A není to jediná paralela s Bowieho tvorbou, kterou můžete na albu zachytit.

 


Vision Video - In My Side (Modern Horror Version)

 

 

mohlo by vás také zajímat